První fotka řidiče nehody, při které zemřely Lucka, Katka a Sofia. S dívkami se rozloučí celá ves

Při nehodě ve Spišském Podhradí zemřely tři mladé dívky.

Na východě Slovenska zemřely dvě dívky po nárazu autobusu

Slovenští policisté zveřejnili po tragické nehodě ve Spišském Podhradí fotografie z místa havárie. V jejím důsledku vyhasly životy tří náctiletých dívek – Katky, Lucky a Sofii. Na jednom ze snímků je vidět řidič, který seděl za volantem autobusu. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok uvedl, že byl šofér v těžkém šoku. Policie v případu zahájila trestní stíhání. Informoval o tom slovenský web Topky.sk.

Když na místo nehody ve Spišském Podhradí na Slovensku dorazily záchranné složky, otřesený řidič autobusu seděl za volantem, jak ukázaly zveřejněné fotky z místa nehody. „Co se přesně stalo, stále zjišťujeme. Řidič je ale v těžkém šoku, ještě se s ním nedalo mluvit. Nechtěl bych být v jeho kůži,“ cituje web Topky.sk slova ministra vnitra Matuše Šutaje Eštoka, který to řekl poté, co dorazil na místo nehody.

ČTĚTE TAKÉ: Hudební svět přišel o nadějnou zpěvačku, zemřela při nehodě. 18letá Sofia zazářila na soutěži

Řidič podle policie nebyl pod vlivem alkoholu. „Dechová zkouška byla negativní,“ doplnil Eštok. V souvislosti se sobotní nehodou policie již zahájila trestní stíhání. Okresní vyšetřovatel vykonává potřebné procesní úkony. Policie nyní prověřuje okolnosti a příčiny tragické nehody.

Kriminalisté přizvali znalce z oboru zdravotnictví a silniční dopravy pro vypracování znaleckých posudků. „Tragická událost si vyžádala smrt tří osob a zranění sedmi dalších. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestný čin obecného ohrožení,“ sdělila mluvčí krajské policie z Prešova Jana Ligdayová.

Poslední rozloučení s obětmi

Při nehodě utrpělo zranění sedm osob. Tři náctileté dívky z města Stará Ľubovňa srážku nepřežily. Jednou z obětí byla talentovaná zpěvačka Sofia, druhá zesnulá je dcerou primátora obce Stará Ľubovňa Ľuboše Tomka, osmnáctiletá Lucia. V důsledku nehody zemřela také sedmnáctiletá Katka.

Poslední rozloučení s dívkami se uskuteční ve středu 10. dubna. Arcibiskupská svatá liturgie se bude konat od 10:00 hodin v kostele ve městě, odkud dívky pocházely.

Posledná rozlúčka s našimi dievčatami sa uskutoční: v stredu 10. apríla 2024 o 10:00, v Chráme Matky ustavičnej pomoci v...

Posted by Spišská diecéza on Monday, April 8, 2024

„Mši svatou budou sloužit prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš, biskup Spišské diecéze František Trstenský a emeritní biskup torontský Marián Andrej Pacák,“ uvedlo město na své facebookové stránce.

Pohřební obřady se pak budou konat na novém hřbitově ve Staré Ľubovni. Radnice města požádala všechny, kteří se chtějí obřadu účastnit, aby nenosili věnce ani kytice. „Pokud je to možné, přineste jako květinový dar bílou růži. Vzpomeňme v modlitbách nejen na zesnulé dívky, ale i na jejich rodiče, sourozence a příbuzné,“ dodal obecní úřad.

Nehoda se odehrála na východě Slovenska. Autobus ve Spišském Podhradí srazil skupinu mladých lidí, kteří mířili na náboženské setkání. Vozidlo se mělo rozjet kvůli nezatažené ruční brzdě.

Tagy: