Oblíbený drink Alžběty je beznadějně vyprodaný. Lidé tak chtějí uctít královninu památku

Koktejl z ginu a Dubonnetu, který byl oblíbeným drinkem královny Alžběty, je ve Velké Británii prakticky k nesehnání. Britové z regálů obchodů Dubonnet, jednu z ingrediencí královského drinku, hromadně vykoupili, nejspíš proto, aby na počest zemřelé královny pozvedli sklenku v jejím stylu. Informoval o tom britský web The Mirror.

Dubonnet je vinný aperitiv pocházející z Francie. „Sladké víno s hořkými tóny vyrobené ze směsi fortifikovaného vína, bylinek, koření a chininu. Ideální pro Její Veličensto,“ zní podle webu The Mirror jeho popis. V mnoha obchodech ve Velké Británii je ale momentálně nedostatkovým zbožím. Lidé jej neseženou v obchodních řetězcích ani on-line.

Už minulý týden reportéři z BBC hlásili, že také regály v supermarketu Waitrose zejí prázdnotou. Obchod sice nabízí možnost zakoupení zboží na e-shopu, nicméně není jisté, že lahve na skladě opravdu jsou.

Podobná poptávka po královnině drinku byla již v červnu, kdy Alžběta II. slavila platinové jubileum. Tedy 70 let od doby, co nastoupila na britský trůn. I tehdy lidé tento konkrétní alkohol nakupovali ve velkém.

Tagy: