Muž v Ostravě znásilnil mladou dívku, vzrušovaly ho černé legíny. Policisté šli najisto

Záběry muže podezřelého ze znásilnění v Ostravě

Úchyla odhalily kamery

Pouhých 17 hodin trvalo ostravským policistům, než dopadli muže, který znásilnil mladou dívku. Pomohly jim k tomu záběry z kamer v tramvaji. Když se na ně kriminalisté podívali, bylo jim jasné, že mají možná co dělat s fetišistou.

Sedí úplně vzadu v tramvaji a vypadá to, že se jen tak nezvedne. Když v tom kolem něj prochází dívka v černých lesklých legínách. Ten moment nejspíš vyprovokuje zvrhlíka k akci. Vystupuje a dívku pronásleduje. Pak se na ni v příhodném okamžiku vrhne a znásilní ji.

„Opakovaně se tento pachatel zajímá o ženy, které nosí černé legíny, které jsou uplé a jsou jim viditelné hýždě,“ uvedl pro CNN Prima NEWS ostravský kriminalista Karel Mul. Za opakovaný čin už dostal podmínku a rovněž to vyprovokovaly černé legíny.

K jeho dopadení za pouhých 17 hodin kriminalistům pomohly záběry z kamer v tramvaji. „Překvapený byl asi tím, že jsme ho přišli zadržet do zaměstnání, ale když jsme se mu představili, tak hned věděl, o co se jedná,“ doplnil kriminalista.

„Jen v roce 2021 jsme s PČR spolupracovali ve věci záznamů z kamer ve více než 700 případech, ty záznamy z kamer jsou v HD rozlišení, v modernějších vozech dokonce ve full HD. Pro představu – na jeden tramvajový vůz připadne od 4–20 kamer, podle toho, jak je ten vůz velký,“ popsala mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová.

Až pět let za mřížemi

„Kriminalisté 7. oddělení obecné kriminality 37letého muže obvinili z trestného činu znásilnění, v případě prokázání viny mu hrozí až 5leté vězení,“ uzavřela mluvčí policie Eva Michalíková. Strach ze zvrhlíka-fetišisty už v současné době ostravské ženy a dívky mít nemusí. Soudce na něj totiž po tom všem uvalil vazbu, takže je za mřížemi.

Tagy: