Pečlivě plánoval, jak dívku ubodá. Na útěku v Německu mladík smetl BMW a naboural zastávku

Policista v St. Leon-Rot

Útok na německé škole

Svůj zločin pečlivě plánoval, šokují první detaily vyšetřování brutálního masakru na gymnáziu v St. Leon-Rot, městečku poblíž Heidelbergu. Osmnáctiletý student tam ubodal spolužačku a poté prchal před policií. Dopadnout se ho podařilo až poté, co způsobil několikanásobnou nehodu, píše web týdeníku Focus.

Mladík se během vyučování omluvil s tím, že mu není dobře. Odešel ze třídy a vydal se hledat spolužačku. Když ji našel, vrhnul se na ni a bodl ji nožem do krku, píše web týdeníku Der Spiegel s odvoláním na první výsledky vyšetřování. Jeho oběť neměla šanci útok přežít.

ČTĚTE TAKÉ: Krvavé manželské drama: Editu pobodal její muž. Číhal na ni s nožem ve skříni, líčí soused

Spekuluje se, že důvodem útoku mohly být vztahové problémy. „Měli konflikty a mohlo se čekat, že se něco podobného stane,“ řekl týdeníku Spiegel spolužák obou. Osmnáctiletá dívka loni v listopadu podala na mladíka trestní oznámení kvůli fyzickému násilí. Měl ji zmlátit tak, že skončila v nemocnici. Deník Bild napsal, že poté dostal soudní zákaz se k dívce přibližovat.

Pachatel po vraždě ze školy uprchl. Policistům se ho podařilo zadržet až v Seesenu v Dolním Sasku, asi 312 kilometrů vzdušnou čarou od místa činu. Způsobil zde vážnou dopravní nehodu, podle informací deníku Bild měl v tu chvíli na tachometru 160 km/h. V centru města nejprve narazil do BMW, pak svým autem najel do stromu a na autobusovou zastávku. Při srážce utrpěl zranění jak prchající mladík, tak řidič BMW. Místo srážky připomínalo bitevní pole.

Zhruba 650 studentů soukromé školy bylo po útoku evakuováno a postupně si je vyzvedávali rodiče. V budově zasahovali zdravotníci, psychologové a hasiči, do pátrání po pachateli byl nasazen vrtulník. Podle informací DPA přijelo na místo 15 až 20 policejních vozů. Záchranáři se dívku, na kterou mladík zaútočil nožem, snažili ještě oživit, ale marně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama na Praze 9. Muž měl zaútočit sekerou na ženu, pátrá po něm policejní vrtulník

Tagy: