Rána pro Felixe Slováčka: Zemřela mu první žena. Ještě v neděli jsem ji držel za ruku, smutní

Saxofonistu Felixe Slováčka zasáhla smutná zpráva. Ve věku 76 let v pondělí zemřela jeho první žena Renée Wevelsiepová. Ta již delší dobu trpěla neprůchodností žil. Jak informoval web Blesk.cz, ještě v neděli ji Slováček „držel za ruku“.

Bývalá manekýnka a herečka před lety prodělala mozkovou příhodu. Delší dobu také trpěla neprůchodností žil. „Operace nebyla možná. Mohla by při ní zemřít, bylo to příliš nebezpečné...“ řekl Slováček pro web Blesk.cz. Dodal, že v posledních dnech jí dávali opiáty, aby neměla bolesti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fialová a Tománková si zamilovaly Itálii. Moderátorky prozradily, na co u moře nabírají sílu

Svou bývalou ženu prý ještě v neděli navštívil v nemocnici a držel ji za ruku. „I když jsme se rozešli před více než čtyřiceti lety, měl jsem ji rád. Zažili jsme krásné chvíle, a hlavně – měli jsme spolu dceru René,“ zdůraznil Slováček.

Renée – rozená Alena – patřila k nejúspěšnějším československým manekýnkám. Dokonce fotila módu s Ivanou Zelníčkovou, později Trumpovou. Když se v roce 1975 provdala za Slováčka, za svědky jim šli Karel Gott a Ladislav Štaidl. Dva roky po svatbě se jim narodila dcera René.

Začátkem 80. let se ale Slováček zamiloval do Dády Patrasové a jejich manželství se rozpadlo. Zpřetrhaly se také vztahy mezi Felixem a jeho dcerou René. Ta ho poté od svých sedmi let neviděla až do roku 2013, tedy dlouhých 29 let. Postupně se ale vše uklidnilo a minulý rok ji vedl uličkou k oltáři.

Wevelsiepová měla z prvního manželství ještě syna Norberta, který je renomovaný právník. S nevlastní sestrou, herečkou a dabérkou René Slováčkovou, se prý domluvili, že nebudou pořádat pohřeb. Až se trochu utiší žal, uspořádají prý pro přátele vzpomínkovou sešlost.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: K filmu už se nevrátím, řekl Troška. Prozradil, co mu vadí v kině a jak tráví důchod

Tagy: