Šest zraněných po požáru paneláku v Kralupech. Hořet začalo ve sklepě, evakuovali 25 lidí

Při sobotním požáru panelového domu v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku se šest lidí nadýchalo kouře. Dva z nich skončili v nemocnici. Z domu bylo evakuováno 25 lidí. V tiskové zprávě to na svém webu uvedli středočeští hasiči. Hořet začalo ve sklepě domu. Příčina zatím není známa. Škodu hasiči odhadli na 750 000 korun.

Oznámení o požáru na kralupském sídlišti V Zátiší dostali hasiči kolem 18:30. „Po příjezdu prvních jednotek bylo upřesněno, že celý dům je silně zakouřen. Na tísňovou linku mezitím volali další nájemníci, kteří kvůli silnému kouři nemohli opustit svoje byty,“ popsal situaci na místě mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Z jednotlivých bytů hasiči vyvedli celkem 25 lidí, včetně muže na invalidním vozíku.

Šest lidí, kteří se patrně nadýchali kouře, si převzaly do péče posádky zdravotnické záchranné služby. „Dva lidé byli nakonec převezeni k dalšímu ošetření na interní oddělení do kralupské nemocnice,“ doplnil Holomčík.

Požár v prostoru sklepních kójí dostali hasiči pod kontrolu už 13 minut po ohlášení. Zcela zlikvidován byl ale spolu s důkladným odvětráním kouře z domu až krátce před 22:00. „Na místo se dostavil starosta města, který nabídl evakuovaným nájemníkům možnost přečkání v teple na nedalekém úřadu. Nikdo však této nabídky nevyužil. Nebylo ani nutné povolávat evakuační autobus,“ sdělil mluvčí hasičů.

Tagy: