Žilková musí v rodině zastávat i roli otce. Za Stropnickým do Izraele letět neplánuje

Veronika Žilková jako Šímová

Rozhovor s Veronikou Žilkovou

Veronika Žilková měla v poslední době štěstí na filmové role. Například ve snímku Spolu, kde hraje maminku autistického chlapce. Covidové období ji ale v poslední době dostihlo stejně jako řadu jejích kolegů. Věnuje se proto hlavně své šestnáctileté dceři a zastává roli matky i otce.

Kvůli pandemii koronaviru jsou některá divadla zavřená a ruší se představení. „Úplně nečekaně mám prázdný diář, jenom za leden a únor mám asi patnáct zrušených představení,“ popsala herečka Veronika Žilková.

Sociální kontakt jí prý chybí, přesto si ale dobře rozmýšlí, jestli někam vyrazí. „Když jsem zvaná na nějakou premiéru nebo návštěvu, tak radši zůstanu doma, protože covid naší rodinou proletěl, a ne úplně v lehké formě,“ řekla Žilková s tím, že se nyní věnuje hlavně rodině.

Její manžel je v Izraeli a prý tam ještě nějakou dobu bude, herečka proto musí zastávat roli obou rodičů. „Šestnáctiletá dcera chodí na střední školu jezdectví a dostihového sportu do Chuchle, kam ji každý den vozím a zase pro ni jezdím. Rozhodla jsem se, že budu ten servis dělat,“ uvedla Žilková.

S manželem Martinem Stropnickým se herečka viděla naposledy o Vánocích. „Je mi to líto, protože na podzim mi propadly dvě letenky, kdy jsem za ním plánovala letět, ale přes noc se změnily vstupní podmínky do Izraele,“ sdělila herečka.

Těší se prý na léto, až manžel zase přijede. „Navzdory bulváru máme hezký vztah a byla bych radši, kdyby kvůli té šestnáctileté holce byl víc doma. Ale kdyby covid nepřišel, tak bych teď byla v Izraeli a nenatočila bych film Spolu,“ líčila Žilková s tím, že člověk musí brát, co mu život přináší.

Za manželem Žilková prý letět neplánuje. „Je to dáno tou dcerou, které není osmnáct, je ve druhém ročníku, takže potřebuje mámu. Když už jsme si ji pořídili tak na stará kolena, tak jí to musím vynahradit. Domluvili jsme s manželem, že teď já budu za pečující matku, protože jsem vždycky byla matka, co jen tak děti pofackovala a letěla na plac,“ řekla herečka s tím, že minulý rok toho natočila hodně a dvě role jí na Primě čekají i letos. „Abych se sebrala a odjela na dva měsíce do Izraele, to té holce nemůžu udělat,“ dodala Žilková.

Tagy: