Do nového týdne s deštníkem. V Česku se čekají přeháňky, teploty vystoupají ke 13 °C

Na Evropu se řítí další silná bouře.

Počasí 25.4.2022 6:09

Začátek nového týdne bude zatažený a oblačný. Lidé by neměli zapomenout deštníky, celý den meteorologové očekávají slabý déšť nebo přeháňky, na horách i srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C.

V pondělí bude zataženo až oblačno, na většině území meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají slabý déšť nebo přeháňky. Na horách ve výšce nad 1 000 metrů přijdou i srážky smíšené nebo sněhové.

K večeru by mělo srážek ubývat, stejně tak oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C, na jižní Moravě vystoupají až k 16 °C, na horách jen k 6 °C. Vát bude mírný severozápadní (na východě zpočátku jihozápadní) vítr o síle 2 až 6 m/s, večer bude slábnout.

V noci na úterý bude oblačno, ojediněle se mohou objevit přeháňky nebo slabý déšť. Místy může být jasno až polojasno. K ránu se mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty klesnou ke 4 až 0 °C, místy se očekávají přízemní mrazíky. Vát bude slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr o síle až 4 m/s.

Deštivé počasí bude provázet i úterý. Bude oblačno až zataženo, ojediněle se zejména v jihozápadní polovině Čech očekává místy déšť. Na severovýchodě a severu ojediněle přeháňky, zpočátku nad 1 000 m i smíšené nebo sněhové. Ráno bude místy polojasno, objevit se mohou mlhy. Nejvyšší denní teploty vystoupají ke 12 až 16 °C, na západě kolem 10 °C. Vát bude slabý proměnlivý, postupně severovýchodní vítr o síle 1 až 4 m/s.

Tagy: