Teploty v pondělí přesáhnou 20 °C. Večer začne pršet, déšť se čeká i v dalších dnech

Žena si užívá jarního počasí.

Do nového týdne lidé v Česku vstoupí za jasné nebo skoro jasné oblohy. Ranní ojedinělé mlhy během dne vystřídají teploty, které přesáhnou i 20 °C. K večeru se ojediněle na severu území mohou objevit přeháňky.

V pondělí ráno se zejména v jihovýchodní polovině Čech mohou místy, jinde jen ojediněle, objevit mlhy. Během dne se jasné až skoro jasné počasí od západu promění v polojasno až oblačno. K večeru se mohou na severu Česka ojediněle vyskytnout přeháňky.

Nejvyšší denní teploty však budou příjemné, budou se pohybovat mezi 17 až 21 °C, na horách kolem 12 °C. Vát bude slabý, přes den mírný západní až jihozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s. V noci na úterý navíc teploty neklesnou pod bod mrazu, pohybovat se budou kolem 7 až 3 °C.

Od úterý však dá jasná obloha Česku vale. Bude oblačno až zataženo, byť zpočátku místy polojasno. Postupně se zejména v severní polovině území místy, jinde ojediněle, objeví déšť nebo přeháňky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 17 °C, na jihovýchodě vystoupají až k 19 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s.

Stejně jako v noci na úterý i na středu se teploty nedostanou pod bod mrazu. Pohybovat se budou mezi 7 až 3 °C. Během dne bude opět zataženo až oblačno. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají déšť nebo přeháňky, na severu území ve výšce nad 900 metrů i srážky smíšené nebo sněhové.

Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 17 °C, v jihovýchodní polovině území se budou pohybovat mezi 12 až 17 °C. Vát bude slabý, během dne mírný severovýchodní vítr o síle 2 až 7 m/s.

Tagy: