Muž si vzal v Ostravě jako rukojmí učitelku mateřské školy, ohrožoval ji nožem

Ilustrační foto

Muž ohrožoval nožem učitelku

Ostravští policisté zadrželi muže, který měl v mateřské škole vzít jako rukojmí učitelku a dožadovat se policie. Vyhrožoval jí nožem. Zadržený je podezřelý z trestného činu vydírání. Jednat se má o zákonného zástupce jednoho z dětí. Ke zranění osob nedošlo, uvedla policie.

„Krátce před osmou hodinou ranní dnešního dne (pondělí, pozn. red.) operační důstojník přijal na tísňové lince 158 oznámení od personálu školského zařízení v Ostravě-Svinově, že muž měl uchopit jako rukojmí jednu z učitelek a dožadovat se, aby bylo zavoláno na policii. Svou výhružku měl umocnit kapesním nožíkem, kterým měl ženu ohrožovat,“ uvedla policejní mluvčí Moravskoslezského kraje Eva Michalíková na webu.

ČTĚTE TAKÉ: Kvůli hádce o učení dal 12letý kluk babičce pěstí a zabil ji. Bojí se ho celá vesnice

Ve chvíli, kdy muž zjistil, že personál školy zavolal na tísňovou linku, z budovy odešel. Policisté byli ale na místě během několika minut a v blízkosti budovy ho zadrželi.

„Muži ve věku 40 let byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, stejně tak test na drogy dopadl negativně. Muži zákona kapesní nůž zajistili,“ sdělila Michalíková a upřesnila, že muž nebyl náhodný kolemjdoucí, ale zákonný zástupce jednoho z dětí.

V současné době je podezřelý zadržen. „V dané věci kriminalisté budou zahajovat úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání,“ dodala policejní mluvčí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily případu vraždy 19leté dívky v Praze. Policie zná možný motiv, muž se částečně přiznal

Tagy: