Tragická nehoda u Ledců: Teprve 15letý řidič naboural do stromu, byl na místě mrtev

V neděli ráno nepřežil náraz osobního auta do stromu u obce Ledce na Mladoboleslavsku teprve 15letý řidič. Nehoda kamionu a osobního vozu na hlavním tahu mezi Opavou a Bruntálem stála život řidiče osobního vozu. Po střetu motorkáře s osobním vozem u Bělé pod Bezdězem skončily dvě osoby v péči lékařů. Přivolán byl i záchranářský vrtulník, uvedli hasiči na síti X.

Oznámení o nehodě mezi obcemi Ledce a Žerčice na Mladoboleslavsku dostaly úřady v neděli v 05:25. „Jednalo se o havárii osobního auta do stromu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Truxa. Podle informací iDNES.cz mělo být řidiči pouhých 15 let. Jak později potvrdil mluvčí záchranné služby Marek Hylebrant, hoch utrpěl zranění neslučitelná se životem.

ČTĚTE DÁLE: Řidič na Bruntálsku se zřítil do trhliny v mostě způsobené povodní. Nerespektoval zákaz vjezdu

Silnice byla v místě nehody více než čtyři hodiny uzavřená, na místě probíhaly záchranné a vyprošťovací práce, potvrdil mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička.

Smrtelná nehoda u Horních Životic

Kolem půl šesté ráno se na opačném konci republiky na hlavním tahu mezi Opavou a Bruntálem u Horních Životic střetl osobní vůz s tahačem. „Řidič osobního vozidla značky Ford z dosud nezjištěných příčin v táhlé zatáčce přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s tahačem s návěsem,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému včetně vrtulníku. Osmadvacetiletý řidič osobního vozu na místě podlehl zraněním. „Muž, který cestoval v osobním vozidle, zůstal po nehodě zaklíněn uvnitř. Utrpěl poranění neslučitelná se životem, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Zasahující lékař tak již mohl pouze konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Zdravotníci ošetřili 48letého muže v kamionu, který utrpěl poranění hlavy. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádka vrtulníku transportovala do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl Humpl. Podle policie dechová zkouška na alkohol dopadla u řidiče negativně.

Hasiči a záchranáři zasahovali v neděli rovněž u nehody motorkáře a osobního vozu na silnici č. 38 u Bělé pod Bezdězem. Na místo byla přivolána letecká záchranná služba, uvedli hasiči na síti X. Nehoda si vyžádala dvě zraněné osoby.

Tragické nehody zaměstnaly záchranáře i v sobotu

Nehoda motorky s osobním vozidlem Škoda Superb zaměstnala v sobotu odpoledne záchranáře v obci Trojanovice na Novojičínsku. Podle policejní mluvčí Evy Michalíkové chtěl řidič auta podle předběžných informací odbočit na vedlejší silnici ve chvíli, kdy tam zrovna v protisměru projížděl motocyklista. Řidič auta mu zřejmě nedal přednost. Osmatřicetiletý motorkář srážku nepřežil.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Hasiči v Praze vytahovali z Vltavy auto. Dítě omylem sjelo do vody, skočila pro ně matka

„Pacient utrpěl mnohočetná poranění dolních i horních končetin a hrudníku. Veškerá snaha o jeho záchranu byla marná a lékař ZZS nakonec musel konstatovat smrt," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dva mrtvé si v sobotu vyžádala i tragédie v obci Paštiky u Strakonic. Osobní vůz Volkswagen Golf se čtyřmi muži uvnitř tam sjel do rybníka. „Příčinou nehody bylo zřejmě nezvládnutí jízdy,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Podle něj není vyloučené, že auto bylo kradené. Jednou z obětí byl i řidič vozu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Autobus na Karlovarsku vlétl po srážce s autem na trať. Na místě byli ranění, roli hrál alkohol

Tagy:
strom dopravní nehoda Twitter Opava okres Mladá Boleslav Bruntál katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda Ledce