Obří krajta škrtila dvě hodiny bezmocnou Thajku. Útočila u ní doma, boj o život zachytilo video

Bezmocnou Thajku dvě hodiny škrtila obří krajta, pomohla jí až přivolaná policie.

Ženu v Thajsku napadla krajta a na několik hodin ji uvěznila v pokoji

Rutinní umývání nádobí se proměnilo v dvouhodinový boj o holý život. Na předměstí Bangkoku zaútočila obří krajta na 64letou Thajku, která se více než dvě hodiny snažila dostat z pevného sevření. Had byl ovšem mnohem silnější, ženu vysvobodila až přivolaná policie, kterou zalarmovali sousedé. Zatímco zraněná Thajka skončila v nemocnici, krajta se mezitím odplazila neznámo kam. „Nemohli jsme ji chytit,“ přiznali policisté podle stanice CNN s tím, že po zvířeti nyní pátrají.

Pro 64letou Arom šlo nejspíše o nejdramatičtější moment jejího života. Když se ve svém domě na předměstí thajského hlavního města zrovna chystala umýt špinavé nádobí, ucítila, že ji něco několikrát kouslo do nohy. Než se stihla zorientovat, vyrazila proti ní krajta, obmotala se jí kolem pasu a obě skončily na zemi těsného pokoje.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hadi v kalhotách. Pašerák se v Číně nezvyklým způsobem snažil propašovat více než sto plazů

Následoval více než dvouhodinový boj o život, jak dokazují i záběry získané redakcí CNN. Krajta držela ženu v pevném sevření a snažila se ji přiškrtit, Thajka nicméně odolávala a opakovaně se snažila přivolat pomoc. Konečně po čím dál zoufalejším volání ji uslyšeli sousedé, kteří okamžitě zalarmovali místní policii.

„Byli jsme v šoku, když jsme viděli, že ženu na zemi ovíjí krajta. Ten had byl opravdu velký,“ uvedl pro štáb CNN velitel policejního zásahu Anusorn Wongmalee, který má v gesci region Samut Prakan jižně od Bangkoku.

Policistům trvalo bezmála dalších 30 minut, než se jim podařilo vyčerpanou Thajku z hadího sevření vysvobodit. Žena poté byla převezena do nemocnice k ošetření. Krajta se ovšem mezitím odplazila pryč – a nikdo neví kam. „Nepodařilo se nám ji chytit,“ okomentovala policie svůj neúspěšný lov. Po hadovi nicméně nadále pátrá.

V Thajsku žije zhruba 250 druhů hadů, z toho tři různé varianty krajt – barmská (tmavá), malajská či mřížkovaná. Přestože nejde o jedovaté plazy, jde o nebezpečná zvířata. Svou kořist nejdříve obmotají a pak se ji snaží drtit a uškrtit. Posléze ji spolknou vcelku.

Podle thajského ministerstva zdravotnictví musely nemocnice jen za minulý rok řešit zhruba 12 tisíc případů útoků zvířat, včetně hadích uštknutí. Plazi si připsali na své konto 26 lidských životů.

Arom nebyla jediná, kdo se v posledních měsících dostala do hledáčku hladové krajty. Před nedávnem had kousl nešťastného Thajce do šourku, když zrovna seděl na toaletě. Muž se krajtě bránil záchodovou štětkou až do příchodu policie.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Panika na Českobudějovicku. Žena měla v garáži obřího hada. Zmizel, než dorazili odborníci.

Tagy: