Překvapila podporou Ukrajiny. Teď manželka krasobruslaře Pljuščenka čelí tvrdé kritice

 Jevgenij Pljuščenko a Jana Rudkovská

Jaké sankce čekají na ruské sportovce?

Jana Rudkovská, influencerka a manželka bývalého ruského krasobruslaře Jevgenije Pljuščenka, na Instagramu vyjádřila podporuju Ukrajině, která aktuálně válčí s ruskou armádou. Svými slovy strhla vlnu kritických reakcí.

Influencerka Jana Rudkovská je známá svým blízkým přátelstvím s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. O to více své fanoušky překvapila vyjádřením k válce na Ukrajině. To zveřejnila na svém Instagramu, kde obvykle sdílí fotografie zachycující její luxusní život a drahé dovolené.

„Je to celé špatné, děsivé a nepochopitelné. Doufám, že se všichni mezi sebou dohodnou a bude klid,“ napsala manželka slavného sportovce.

„Můj otec je Ukrajinec z Čerkassy, ​​můj dědeček je ze Lvova. Na Ukrajině mám spoustu přátel a příbuzných, miluji ukrajinské umělce! Mám tam i mnoho obchodních partnerů. Jsou to úžasní lidé,“ popisovala. „Všichni potřebujeme mír. Moc v to doufám a budu se modlit, aby se naše země dohodly. Chci slyšet dětský smích, ne vidět slzy. Věřím v mírové řešení“ dodala.

Kvůli byznysu?

Tato slova ale nenechala chladné její ruské fanoušky. „Tohle všechno se děje právě proto, aby byl světový mír,“ napsal jí pod příspěvek jeden z nich. Další ji nařkl z toho, že si chce pouze udržet dobré vztahy s ukrajinskými firmami, se kterými na svém Instagramu často spolupracuje a tvoří významnou část jejích příjmů.

Sedmačtyřicetiletá Rudkovská je manželkou legendárního krasobruslaře a trojnásobného mistra světa Jevgenije Pljuščenka. Založila síť luxusních kosmetických salónů a stala se populární televizní osobností. Má za sebou také manželství s vlivným miliardářem Viktorem Baturinem, jemuž porodila syna.

Tagy:
válka Instagram Ukrajina Rusko influencerka Jana Rudkovská Jevgenij Pljuščenko