Tobogán delší než čtvrt kilometru, a navíc do kopce? Kromě Tenerife najdete jeden i na Moravě

Aqualand Moravia a zdejší více než čtvrt kilometru dlouhý tobogán

Aqualand Moravia PČ 0723

O letních prázdninách otevřel své brány venkovního areálu i jeden z nejnavštěvovanějších vodních parků v Česku. V Aqualandu Moravia kousek za Brnem si léta užijí ti nejmenší i dospělí návštěvníci. Vyrazit tam můžete na celý den, ať už počasí přeje, nebo ne. Nudit se nebudete ani minutu.

Léto, slunce, prázdniny. Doba, která přímo vybízí hodit starosti za hlavu a užít si dovolenou. A není přitom třeba mířit kdovíjak daleko. Česko nabízí řadu krásných míst a mezi ty nejvyhledávanější právem patří jižní Morava. Historické památky, vinice… Důvodů, proč tam zamířit, najdete víc než dost. A patří k nim mimo jiné i tamější akvapark. „Atrakcí máme 40, bazénů 16, k tomu ještě 30 saun a procedur,“ zve všechny Tomáš Svoboda, marketingový manažer Aqualandu Moravia.

Skluzavky, líná řeka, vlnobití, brouzdaliště, dětský hrad a spousta tobogánů. To vše na ploše bezmála 3 000 m².

Držte si plavky!

V Aqualandu Moravia se lze projet i na unikátním tobogánu High Five, který je dlouhý skoro čtvrt kilometru. Ti, kteří na něj usednou, zažijí jízdu dolů i nahoru. Za dalším takovým obrem by přitom museli cestovat až na španělský ostrov Tenerife. Výjimečných zážitků tu ale nejen na milovníky vody čeká ještě víc. „K dispozici je chill out zóna s postelemi, které jsou přímo namířené na Pálavu. Je možné si tam dát šampaňské a něco dobrého k snědku a přinesou vám to rovnou do té postele. Máme tady také letní masáže, nafouknutý svět, kde je deset atrakcí. A děti tu v létě mohou zažít pěnovou party,“ říká v pořadu Prima Česko Tomáš Svoboda.

A třeba tu mezi tobogány narazíte na zpěváka Jakuba Děkana, který se sem pravidelně vrací. „My jsme tady s kapelou a s kluky už počtvrté nebo popáté. Kluci byli fakt natěšení. Já teda taky, ale já jsem takové dítě, které se jako bojí, ale když ho na to dostanete, je pak těžké ho dostat pryč.“

Před ostrým letním sluncem nebo deštěm se za zábavou můžete přesunout i pod střechu. Na divokou U rampu nebo do o nic méně divokého dětského světa.

ČTĚTE TAKÉ: Zmizelé Alšovy vitráže z Holešovic se pomalu vracejí. Nahlédněte pod ruce mistrům sklářům

Zábava a dobrý skutek současně

Bazény jsou v Česku v posledních letech citlivé téma. Jejich dodání trvá a pořízení komplikuje i fakt, že zásoby vody se tenčí. Mnohde během letní sezony platí i zákaz napouštění bazénů. Návštěva jihomoravského akvaIandu by se s trochou nadsázky dala označit za dobrý skutek. I tady myslí v posledních letech na udržitelnost.

„Teď jsme dokončili jeden projekt. Je to speciální technologie na recyklaci vod, kterou čerpáme z jezera, jež se nachází kousek od nás. Tímto projektem ušetříme zhruba 90 až 100 milionů litrů vody za jeden rok. Pro představu, tenhle objem by vystačil na pět dní pro obyvatele celé České republiky v rámci pitného režimu,“ vysvětluje manažer Aqualandu Moravia.

Co Čechy v posledním roce rovněž trápí, je vysoká inflace. Ceny vstupného se tu ale oproti minulému roku zvýšily jen mírně. Přesto je výhodnější pořídit si permanentku nebo vstupné koupit on-line. „My jsme udělali docela výrazné slevy třeba na permanentky na tři nebo pět vstupů. U té pětivstupové se bavíme o padesátiprocentní slevě. Co se týče běžných vstupů, tak tam se bavíme o kosmetické změně. Zvyšovali jsme o 50 korun dospělý vstup. Jinak jsme se snažili co nejvíc to zachovat, jak to bylo,“ vysvětluje Tomáš Svoboda.

Aqualand Moravia slaví letos 10. narozeniny, a proto se tu během léta bude průběžně slavit. Zvaní jsou všichni. Brány parku se otevírají vždy v devět hodin ráno. A poslední zhasne v devět večer.

Tagy: