RADAR: Srážek po povodních výrazně ubude, ale zase se vrátí. Podívejte se, kde hrozí bouřky

Bouřka se supercelou a bleskem

Počasí (19.9. 2024 6:48)

Obloha se v tomto týdnu po deštivých dnech vyjasní. Srážek výrazně ubude, vyplývá z údajů Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ). Maximální denní teploty se budou v tomto týdnu pohybovat okolo 20 stupňů. V příštím týdnu může opět pršet.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ráno se mohou ojediněle vyskytnout mlhy. Odpoledne a večer se mohou v severozápadních Čechách a na horách objevit přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty se během dne budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia, informovali meteorologové z ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: Oběti povodní hlásí Rumunsko, Polsko i Rakousko. Velká voda zasáhla Česko a dalších pět zemí

Až do odvolání platí v několika okresech v Česku extrémní riziko povodňového ohrožení. Jedná se o okresy v Moravskoslezském, Jihomoravském a Jihočeském kraji. Stejná výstraha platí také pro okresy na dolním toku Labe ve Středočeském a Ústeckém kraji, vyplývá z předpovědi ČHMÚ.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V pátek bude obloha jasná až polojasná. Mlha či nízká oblačnost se mohou nad ránem vyskytnout zejména v jihozápadní části Čech. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia.

Podobné maximální teploty by se v Česku měly objevit také o víkendu. Meteorologové na sobotu a neděli předpovídají jasnou až polojasnou oblohu. Ráno se mohou ojediněle objevit mlhy nebo nízká oblačnost.

Déšť by se do Česka mohl vrátit na začátku příštího týdne. Podle předpovědi ČHMÚ bude v pondělí od západu přibývat oblačnosti a mohou se tam vyskytnout i přeháňky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Povodně budou častější, říká expert. Zmínil katastrofální stav půdy a hlavní úkol státu

Tagy: