Řidička vylétla na mokru s autem na chodník. Záběry ukazují, kolik chybělo k tragédii

Řidička se nepřizpůsobila stavu vozovky a málem smetla skupinu chodců. Ti naštěstí vyvázli.

Obrovské štěstí skupiny chodců

O obrovském štěstí může mluvit skupina chodců, kterou na chodníku v Brně jen tak tak minula řidička osobního auta. Ta vylétla ze silnice a na chodníku havarovala, protože jela na mokré vozovce příliš rychle.

Nehoda se stala minulý týden na chodníku v Brně v Husově ulici. Na záběrech městské kamery je vidět, jak řidička v zatáčce ztrácí kontrolu nad svým vozem. Auto neovladatelně pluje po silnici, pak se ve smyku vyřítí až na chodník a vůz končí zapasovaný do betonových zábran.

„Řidička projížděla velmi táhlou zatáčkou. V jednom okamžiku navíc najela všemi čtyřmi koly na koleje a bylo obrovským štěstím, že minula skupinu chodců, která chvíli předtím procházela po chodníku,“ popsal nehodu mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Podle policie vjela mladá řidička do zatáčky příliš rychle a nezvládla řízení.

Žena se také nedostatečně přizpůsobila stavu vozovky. Ta byla v době nehody po dešti, a tedy mimořádně kluzká. Stejně tak i koleje, na které řidička neopatrně najela. „Při vyšetřování jsme zjistili, že řidička nebyla pod vlivem alkoholu,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Bohumil Valášek. Dodal, že škoda, kterou řidička způsobila, je asi za 40 tisíc korun.

Při nehodě nebyl nikdo zraněný, ačkoli chodci procházeli opravdu nedaleko. Náraz tak klidně mohl mít i tragické následky. Strážníci video zveřejnili jako varování, aby si šoféři během deště i po něm počínali na silnicích zvlášť opatrně.

Tagy: