Sledujte ZÁZNAM Jak volí vaše peněženka: Jaký názor mají KSČM a Přísaha na přijetí eura?

Euro

Mělo by Česko v budoucnosti přijmout euro? Věc, na které v současné Poslanecké sněmovně nepanuje stoprocentní shoda. V pořadu Jak volí vaše peněženka na toto téma budou diskutovat poslanec Leo Luzar (KSČM) a odborný garant hnutí Přísaha Pavel Řežábek. Výkon obou řečníků poté zhodnotí dva ekonomové. Pořad můžete sledovat živě od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Česká republika se vstupem do Evropské unie zavázala k tomu, že dříve nebo později vstoupí do takzvané eurozóny, což by znamenalo zavedení eura. To však některé parlamentní strany považují v současnosti za nevýhodné.

Další politické subjekty jsou zase kategoricky proti, aby se euro v ČR vůbec někdy zavádělo. Mezi ně patří i KSČM a hnutí Přísaha Roberta Šlachty. Hostem speciálního pořadu Jak volí vaše peněženka bude komunistický poslanec Leo Luzar a odborný garant Přísahy Pavel Řežábek.

Ti by během vysílání měli představit svůj plán, co by budoucí vláda měla podniknout, aby se výše českých mezd vyrovnala těm západním. Kromě otázek od moderátorů budou oba hosté čelit i dotazům diváků CNN Prima NEWS. Výkon obou řečníků nakonec zhodnotí ekonomové Lukáš Kovanda a Ilona Švihlíková.

Sněmovní volby proběhnou ve dnech 8. až 9. října. Podle průzkumů jak Přísaha, tak i KSČM balancují na pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny.

Pořad můžete sledovat živě od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy:
ekonomika politika CNN Prima NEWS eurozóna Evropská unie KSČM Poslanecká sněmovna volby euro Leo Luzar peněženka Česko volby 2021 Přísaha Jak volí vaše peněženka Pavel Řežábek Poslanecká sněmovna ČR Eurozóna PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty