Useknu vám hlavy, vyhrožoval lidem v pražské tramvaji muž se sekerou

Sekera

Muž v tramvaji se sekerou v ruce vyhrožoval cestujícím zabitím

Chvíle hrůzy zažili lidé v pražské tramvaji číslo 16. Sedmatřicetiletý muž, který držel v ruce sekeru, vyhrožoval podle svědků spolucestujícím, že je zabije. Po zásahu hlídky pražské městské policie skončil nejdříve v poutech a nakonec v péči zdravotních odborníků.

„V tramvaji číslo 16 jedoucí směrem na Kotlářku je agresivní muž, který vyhrožuje ostatním cestujícím, že jim usekne hlavy,“ oznámil policii jeden z přihlížejících, který raději na první možné zastávce vystoupil. Svědectví šla ihned prověřit nejbližší hlídka pražských strážníků.

Na konečné stanici Kotlářka strážníci spatřili muže odpovídajícího popisu, který se sekerou v ruce přecházel přes tramvajové koleje. Když hlídku spatřil, zastavil se, nástroj položil na chodník a zvedl ruce nad hlavu.

Na dotaz, proč chodí se sekerou a zda přijel tramvají, nebyl schopen odpovědět. Byl zjevně pod vlivem alkoholu. Záběry z videa ukazují, že si během rozhovoru s městskými policisty svlékl horní část oblečení. „V průběhu jednání začal muž náhle odcházet, na výzvy nereagoval a vstoupil do vozovky před přijíždějící vozidla. V tom okamžiku ho jeden ze strážníků pomocí hmatů a chvatů strhnul na zem, odtáhl za oděv na chodník a nasadil mu pouta,“ uvedla městská policie na Facebooku.

Vyhrožoval se sekerou v ruce V tramvaji cestoval muž se sekerou, cestujícím vyhrožoval zabitím. Skončil v péči...

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Monday, January 18, 2021

Muž se následně přiznal, že v tramvaji jel, ale mluvil údajně sám se sebou a nikomu nevyhrožoval. Dechové zkoušce se odmítl podrobit. „Během rozhovoru bylo patrné, že nebyl psychicky zcela v pořádku, proto byli přivoláni záchranáři. Ti rozhodli o předání muže do péče odborníků,“ uvedla městská policie. Strážníci asistovali u převozu i při střežení muže na urgentním příjmu v nemocnici. Věc byla poté předána k dořešení Policii ČR.

Tagy: