Záběry z D1 odhalily hrůzu smrtelné nehody s tankem: Vůz skončil na šrot, auta létala vzduchem

Jeden člověk zemřel a dva se zranili při nehodě na D1 u Bohumína

Při srážce osobáku a dvou nákladních vozů na D1 zemřel člověk

Vlnu emotivních komentářů na sociálních sítích vzbudilo video z víkendové nehody na D1 u Bohumína, kde kamion ve vysoké rychlosti narazil do vozu stojícího za tahačem převážejícím historický tank. Řidič osobního automobilu kolizi nepřežil. Policisté následně ze zavinění srážky obvinili litevského řidiče nákladního vozu, který se podle nich nevěnoval řízení. Na internetu zaznívají slova o „šílené“ a „neuvěřitelné“ situaci. Na záběry z kolize se můžete podívat ve článku níže.

Zveřejněné video zachycuje nákladní automobil s naloženým tankem, za kterým stojí červený osobní vůz. Následně se v pravém pruhu přiřítí modrý tahač převážející další osobní automobily, který do stojícího vozidla ve vysoké rychlosti narazí. Červené auto skončí sešrotované pod návěsem, další převážené vozy létají vzduchem. Kromě usmrceného řidiče osobáku si nehoda vyžádala ještě další dva zraněné.

Je to hnus, velebnosti. Chápu, že kamioňák se nevěnoval řízení,ale ten stojící tank?

Posted by Petr Šedivý on Monday, May 6, 2024

„Tohle je neuvěřitelné! Neoznačené odstavené vozidlo na dálnici a řidič, který do něj narazil, ani nebrzdil,“ píše na sociální síti jeden z komentujících. Další nechápe ani jednání řidiče v červeném vozu: „Šílené... Nechápu ale, že když už se museli postavit takhle, tak proč si ten ve Fabii nehlídal situaci za sebou? Já bych takhle v autě rozhodně sedět nezůstal. Vždy, když stojím někde v koloně, tak se dívám za sebe a vepředu mám mezeru, abych případně popojel nebo uhnul.“

Policie obvinila řidiče kamionu

„Kriminalisté z Karviné obvinili řidiče kamionu z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V současné době stále probíhají procesní úkony. V případě odsouzení obviněnému hrozí až šest let vězení,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

ČTĚTE TAKÉ: Tupá hlava, velké břicho, malý pinďour, řekl Havlíček o Novotném. Je to zvířátko, dodal

Už dříve policisté uvedli, že se řidič kamionu s nákladem několika osobních vozů pravděpodobně nevěnoval řízení. Nenašli totiž žádnou brzdnou dráhu. Domnívají se, že Litevec vůbec netušil, že před ním v pravém pruhu zastavil tahač s historickým tankem a za ním osobní doprovodné vozidlo s majiteli tanku.

Tahač s tankem mířil na ukázkovou vojenskou akci u Bohumína. Na dálnici zastavil, protože z ní chtěl sjet k vojenskému opevnění, kde se přehlídka konala. Čekal, až se mu zvedne závora u sjezdu z dálnice.

Při následné nehodě zemřel pětasedmdesátiletý řidič osobního vozu. Jeho o 24 let mladší spolujezdec a řidič kamionu utrpěli zranění nohy.

Tagy: