Žena z Karlovarska zavraždila dceru, syna pobodala. V noci ho budí zlé sny, řekl u soudu otec

Žena ubodala svou malou dceru. Teď stanula před soudem.

Byla matka, co zavraždila dceru, příčetná?

U Krajského soudu v Plzni pokračovalo hlavní líčení s osmadvacetiletou ženou z Karlových Varů. Ta je obžalovaná z vraždy 2,5leté dcerky a z pokusu o vraždu pětiletého syna. Státní zástupce pro matku navrhuje výjimečný trest 22 let vězení. Obhájce požaduje trest výrazně nižší.

Krvavý incident se odehrál v dubnu v Karlových Varech na sídlišti Doubí, kde matka své děti pobodala v pronajatém bytě. Z toho se kvůli nezaplacenému nájmu měla rodina v den, kdy se tragédie stala, vystěhovat. V kuchyni si podle žalobce vzala nůž s 20centimetrovou čepelí a pětkrát bodla do krku staršího syna. Poté zaútočila na dcerku, které zasadila devět ran, také do oblasti krku.

Chlapec útok přežil, ale dívka zemřela. V bytě bylo v době tragédie ještě třetí dítě –⁠ šestitýdenní chlapec vyvázl bez zranění.

„Za dvacet let mé praxe jsem se s podobně hrůzným zločinem nikdy nesetkal,“ uvedl pro CNN Prima NEWS zmocněnec Petr Ptáček. U soudu vypovídal také partner ženy, který se teď stará o oba syny. O tom, že se mají ten den vystěhovat, prý nevěděl. Připustil ale, že krátce před činem byla žena nervózní, a tak se šel projít ven. Chlapec, který útok přežil, je už podle svého otce zdravotně v pořádku, v noci ho ale občas budí zlé sny.

Podle státního zástupce jednala matka s rozmyslem, rozhodla se, že dvě děti žít nebudou a že neublíží pouze mladšímu synovi. Tím pádem svůj čin spáchat chtěl a věděla, co dělá. „Trest 22 roků je naprosto přiměřený všem okolnostem činu,“ upřesnil státní zástupce Jiří Richtr.

Znalci z oboru psychologie a psychiatrie uvedli, že žena trpí histrionskou poruchou osobnosti, chová se emotivně a iracionálně. Obhájce zpochybnil plnou příčetnost obžalované a navrhl trestat ji pouze za zabití. „Znalci nevyloučili resocializaci. Trest odnětí svobody na tři roky, případně pět let je zcela přiměřený osobnosti a osobě pachatele,“ řekl obhájce obžalované. Rozsudek by měl u krajského soudu padnout v nejbližších dnech.

Tagy: