Žena upadla v pardubické MHD, později zemřela. Případ řeší policie, řidiči hrozí stíhání

Autobus pardubické MHD

Záhadné úmrtí

Policie řeší v souvislosti s pardubickým dopravním podnikem tragickou událost. V jednom z tamních autobusů seniorka v pondělí při jízdě upadla a zranila se, o dva dny později na následky zranění zemřela. Podle ředitele firmy jde o naprosto ojedinělý případ, který on sám za 17 let svého působení v dopravním podniku nepamatuje. Věc teď vyšetřuje policie.

Začalo to v pondělí 21. března kolem půl druhé odpoledne, kdy seniorka cestovala autobusem linky č. 8. Na pardubické Palackého třídě musel řidič autobus náhle a prudce zabrzdit, protože údajně před ním prudce zabrzdilo jiné auto. „Vlivem dopravní situace byl řidič nucen vozidlo městské hromadné dopravy zastavit. Tím došlo ke zranění 75leté ženy,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Seniorka upadla, ostatní cestující jí pomohli na nohy a upozornili řidiče. Ten jí několikrát nabízel, že přivolá záchranku, což ale žena údajně odmítla. Poté prý vystoupila a odešla domů, kde příbuzným popsala, co se jí stalo. „Po návratu se zdravotní stav ženy natolik zhoršil, že k ní musela být přivolána zdravotnická záchranná služba,“ doplnila Andrea Muzikantová a mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý k tomu dodal: „Ženu jsme na místě ošetřili a po ošetření ji transportovali do pardubické krajské nemocnice“.

Tam ale žena dva dny po pádu zemřela, podle informací CNN Prima NEWS na poranění hlavy. Věc začala vyšetřovat policie pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Potřebuje ale pomoc veřejnosti. „Pardubičtí policisté žádají spolucestující z autobusu linky číslo 8, kteří viděli, jak k pádu ženy došlo, aby se ozvali na linku 158,“ řekla policejní mluvčí.

Vyšetřování zřejmě může skončit dvěma způsoby: Buď trestním stíháním řidiče autobusu, případně řidiče auta, kvůli kterému musel autobus prudce zastavit, nebo odložením, protože se nezjistí cizí zavinění. Podle námi osloveného právníka je ale vina řidiče nepravděpodobná, protože cestující mají povinnost se za jízdy držet. „Pokud se jednalo skutečně o režim přepravy, běžné přepravy, tak si nedovedu představit odpovědnost na straně podniku, potažmo řidiče,“ vysvětlil právník David Zdeněk.

Tagy:
policie smrt Policie ČR Pardubice vyšetřování autobus CNN Prima NEWS žena seniorka MHD pád městská hromadná doprava Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje dopravní společnost