Letadlo s více než 60 lidmi na palubě se zřítilo v Brazílii. Podle úřadů nikdo nepřežil

V Brazílii se zřítilo letadlo se 62 osobami na palubě

Nehoda letadla má 62 obětí

V brazilském státě Sao Paulo se zřítilo letadlo s 62 osobami na palubě. Informaci médiím potvrdila letecká společnost Voepass Linhas Aéreas, která stroj ATR-72 provozovala. Podle webu CNN uvedly tamní úřady, že pád letadla nikdo nepřežil. Dopravce se zatím k informaci nevyjádřil. Na místo neštěstí podle serveru G1 zamířili záchranáři, hasiči a policie.

Místní hasiči podle britského webu Sky News oznámili, že se stroj zřítil u města Vinhedo na jihu země. CNN uvádí, že podle civilní obrany letadlo narazilo do několika domů. Na palubě cestovalo 58 pasažérů a čtyři členové posádky. Na zemi nebyl podle aktuálních informací nikdo zraněn. Nemocnice v okolí jsou v pohotovosti.

ČTĚTE TAKÉ: Vlak na Kladensku srazil a usmrtil dítě. Policie tragickou nehodu vyšetřuje

Podle brazilského prezidenta Luize Inácia Lula de Silvy se „zdá, že všichni na palubě zahynuli“. „Chtěl bych, aby všichni povstali a drželi minutu ticha, protože ve městě Vinhedo v São Paulu se právě zřítilo letadlo s 58 cestujícími a 4 členy posádky a zdá se, že všichni zahynuli,“ řekl podle CNN ve videu na sociální síti X.

Podle serveru FlightRadar24 se letadlo zřítilo po zhruba hodině a půl letu. Letadla evropské výroby ATR-72 mohou na palubě převážet až 70 lidí a obvykle jsou využívána pro regionální spoje.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Na Slapech se potopila loď. Záchranáři vyprostili dva podchlazené lidi a psa

Tagy:
dopravní nehoda Brazílie letecká nehoda São Paulo katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události