Česko čeká další teplý den. Teploty vystoupají k 21 °C, kdy se opět ochladí?

Nad všemi nástrahami osudu Býci slavně zvítězí

Počasí 6.10.2022 6:10

Babí léto se s Českem ještě neloučí. Ve čtvrtek teploty vystoupají až k 21 °C, na jižní Moravě dokonce atakují 23 °C. Obloha bude jasná až polojasná. Kdy se vrátí chladné a deštivé počasí?

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, od severozápadu přechodně oblačno až zataženo. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se ojediněle mohou objevit slabé přeháňky.

Teploty však opět budou příjemné. Ty nejvyšší se mají pohybovat mezi 17 až 21 °C, na jižní Moravě vystoupají k až 23 °C, na horách pouze ke 13 °C. Vát bude slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na pátek bude jasno až polojasno. Nejnižší teploty klesnou k 10 až 6 °C, na severu a západě se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C. Vát má slabý proměnlivý vítr do rychlosti kolem 3 m/s. K ránu se pak očekávají místy mlhy nebo nízká oblačnost.

Co přinese víkend?

Ani v pátek se Češi nedočkají obávaného ochlazení. Denní teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C. Obloha bude polojasná až jasná. Vát má opět slabý vítr o síle od 2 do 6 m/s.

V sobotu bude oblačno až polojasno, během dne se místy očekávají přeháňky nebo déšť. Teploty však zůstanou příjemné – pohybovat se mají mezi 16 až 20 °C.

První lehké ochlazení meteorologové očekávají v neděli, kdy teploty dosáhnou maximálně 13 až 17 °C. Během dne bude jasno až polojasno, na východě zpočátku oblačno, očekávají se i přeháňky.

Tagy: