Dramatická záchrana z hořícího pekla v Praze: První problém přišel hned po příjezdu policie

Požár bytu na Vinohradech

Pražští policisté zachraňovali lidi z hořícího bytu

Další náročný zásah mají za sebou policisté z Prahy. Přímo z hořícího bytu zachránili několik lidí a psa. Situace byla hodně dramatická. Do bytu se museli dostat násilím. Navíc kvůli hustému kouři nebylo vidět na krok. Podívejte se na autentické video ze zásahu.

Drama zachytily kamery, které mají policisté na uniformách. Natočily zásah v Lucemburské ulici na pražských Vinohradech. Policisté dostali informaci, že v jednom z bytů hoří. První komplikace je čekala hned po příjezdu – vchodové dveře nešly otevřít.

S pomocí místních se dostali do domu a měli před sebou další úkol. Museli zjistit, jaký byt plameny zachvátily. „Kde to hoří? Jdi se podívat nahoru. Pán nemůže ven. První patro,“ zněly útržkovité pokyny.

Pak přišla další komplikace. Dveře byly zavřené a nikdo z hořícího bytu neotvíral. Policisté tak museli použít násilí a dveře vykopnout.

V bytě zůstali uvězněni dva muži. Bez rychlého zákroku policistů by neměli šanci sami se dostat do bezpečí. „Haló, policie, všichni z bytu, hned! Jste v pořádku? Dveře jsou otevřený,“ křičeli muži zákona, zatímco další z nich mezitím ještě rychle běžel do auta. Vzal hasičák a spěchal zpátky do ohnivého pekla.

„Následně policisté zjistili, že v bytě o patro výš jsou uvězněny další dvě osoby spolu se psem. Aby se k nim policisté dostali, museli se plazit po zemi, aby jim ukázali únikovou cestu,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Všechny nájemníky, kteří byli v nebezpečí, dokázali policisté dostat včas z domu ven. O další práci se pak už postarali hasiči a záchranáři. „Podle předběžného zjištění požár vznikl pravděpodobně závadou sušičky,“ doplnil Daněk. Vyšetřovatelé škodu odhadli na milion a půl korun.

Tagy: