Na Moravu a Slezsko se ženou silné bouřky a vítr. Mohou padat i kroupy

Moravu a Slezsko zasáhnou v neděli odpoledne silné bouřky. Doprovázet je budou nárazy větru o rychlosti až 75 km/h. Mohou také padat kroupy. V sobotu o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Češi si letos prošli větrným únorem, poměrně slunečným březnem a chladným dubnem. Nyní nedočkavě vyhlíží teplejší jarní dny.

„Letošní březen byl nadprůměrně teplý, nalákal nás. Pak přišel aprílový duben, tak to bývá. Zdá se ale, že se zimy v posledních letech oteplují a jara naopak ochlazují,“ zmínil meteorolog Josef Hanzlík z ČHMÚ pro CNN Prima NEWS. Podle něj se Česko teplejšího jara dočká již brzy.

O víkendu však platí výstraha s nízkým stupněm nebezpečí, a to od nedělních 13:00 do 18:00 pro kraje Jihomoravský, Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. „Nebezpečí mohou představovat také blesky, případně i větší množství malých krup,“ uvedli meteorologové.

Pršet by v neděli mělo na většině území Česka. Srážek bude ubývat až k večeru. Nejvyšší teploty budou v Čechách 8 až 13 °C, na Moravě a ve Slezsku 14 až 19 °C.

Tagy: