Opilá si přišla pro syna do školy, nemohla ani stát. Ženě naměřili přes dvě promile

Žena nadýchala 2,3 promile.

Skoro neuvěřitelný případ se stal v pondělí v Moravské Třebové na Svitavsku. Silně opilá žena si šla vyzvednout svého desetiletého syna ze školy. Nadýchala 2,3 promile a nebyla schopná mluvit ani stát. Ve škole ženě chlapce odmítli vydat. Celý incident se podařilo natočit náhodné svědkyni. Věc nyní řeší úřady a možná se dostane až k soudu.

Na záběrech je vidět, jak žena klečí na všech čtyřech na asfaltu a jen těžko se zvedá na nohy. „Ležela u zábradlí na silnici, trvalo jí tak dvě tři minuty, než se vůbec zvedla,” popsala svědkyně, která záběry pořídila.

I když se ženě nakonec podařilo zvednout, silně vrávorala a nedokázala ujít rovně ani pár kroků. „Na první pohled nebyla schopná s nikým komunikovat, špatně ovládala své pohyby,“ doplnil velitel moravskotřebovské městské policie Radovan Zobač.

Nestabilní chůzí došla až k nedaleké škole, kde se dožadovala vydání svého desetiletého syna. Dítě, které je navíc mentálně postižené, ale škola matce odmítla předat. Místo toho přivolala příbuzné a také policisty, kteří dali ženě dýchnout. Přístroj na displeji ukázal hodnotu 2,3 promile.

„Jednání ženy je neomluvitelné, a proto bude celý incident následně řešit orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD),“ uvedl k případu mluvčí moravskotřebovské radnice Václav Dokoupil. Chlapce si převzal jeho dědeček, OSPOD teď bude prověřovat, zda se matka o své dvě děti řádně stará. Pokud zjistí, že ne, může celá věc v krajním případě skončit až u soudu.

Podle informací CNN Prima NEWS to není zdaleka poprvé, co se žena opila za bílého dne. Svědkyně podotkla, že ženu už v minulosti zažila silně podroušenou v prodejně potravin, a dokonce v doprovodu svých dvou dětí. „Ano, pije. A dost,“ dodala svědkyně. Sama provinilá žena nechtěla své jednání komentovat, v úterý si pro syna do školy přišla v doprovodu svého otce.

Tagy: