Opilý senior se v Brně za bílého dne zamotal do ostnatého drátu, vyprostili ho až policisté

Opilý muž v Brně

Opilec v ostnatém drátu

O tom, že vás alkohol může dostat minimálně do hodně nezáviděníhodné situace, se na vlastní kůži přesvědčil starší muž v brněnských Židenicích. Ten se totiž už dopoledne tak opil, že při cestě domů nešťastně přepadl přes zídku a zřítil se do opuštěného objektu. Při pádu se navíc zamotal do ostnatého drátu.

Na nesnáze čtyřiasedmdesátiletého muže upozornil na lince 156 náhodný kolemjdoucí, který ho našel ležet na zemi. „Operační středisko městské policie tam proto vyslalo nejbližší hlídku, která se snažila seniora ze sevření drátu co nejrychleji a šetrně dostat,“ uvedla Markéta Skřivanová, mluvčí Městské policie Brno.

Muž se strážníky komunikoval. Bylo však zjevné, že je opilý. Po vysvobození z ostnatého drátu strážníkům přiznal, že „má dost popito,“ doplnila Skřivanová. Poté, co senior nezvládl dechovou zkoušku, byl policií ošetřen a přivezen na záchytnou stanici.

Pomoc policie potřeboval i rybář

Tento týden se v Brně nejednalo o jediný incident tohoto typu. V pondělí večer se do podobné situace dostal rybář, který podklouzl na srázu u Brněnské přehrady. Osmasedmdesátiletý muž po cestě z rybaření spadl do šípkového houští.

Rybář měl naštěstí u sebe mobilní telefon, a mohl si tak přivolat pomoc. Vzhledem k charakteru terénu musel jeden ze strážníků slézt k seniorovi a uvázat mu okolo pasu lano. S pomocí kolegy pak muže vytáhli.

Tagy:
policie Brno opilost senior krimi obecní policie Brněnská přehrada ostnatý drát