Bude deštivo, místy se silnějším větrem. O víkendu se navíc citelně ochladí

Déšť

Počasí 25.5.2022 7:08

Češi tento týden musí počítat s dešťovými přeháňkami. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) také bude vát silný vítr. O víkendu se začne ochlazovat a ráno se objeví i přízemní mrazíky.

Ve středu bude zataženo až oblačno. Zpočátku se na většině území objeví déšť nebo přeháňky. Od severozápadu postupně začne oblačnost ubývat a přeháňky se vyskytnou ojediněle. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 16 až 20 °C, v severozápadní polovině Čech ojediněle až 23 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 11 °C.

V noci ze středy na čtvrtek počítejme s polojasným až jasným počasím. Během noci se ojediněle budou tvořit mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C.

Ve čtvrtek počítejme s polojasným až skoro jasným počasím. Během dne bude převážně oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 24 °C.

V pátek zpočátku bude jasno až polojasno, postupně od severu oblačno až zataženo. Na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky. Večer od severozápadu začnou srážky ustávat a oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 25 °C. Povane mírný, během dne přechodně čerstvý západní až severozápadní vítr o síle 5 až 9 m/s a místy s nárazy kolem 15 m/s (asi 55 km/h).

Sobotní počasí bude ve znamení proměnlivé oblačnosti. V severní polovině území místy a jinde jen ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 14 až 18 °C. Bude vát mírný, během dne přechodně čerstvý severozápadní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s a místy s nárazy kolem 15 m/s.

V neděli počítejme s jasným až polojasným, během dne až oblačným, počasím. Místy se vyskytnou přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C a objeví se i přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 14 až 18 °C.

Od pondělí do středy bude většinou oblačno. Místy se objeví přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 3 °C a ojediněle se vyskytnou přízemní mrazíky, postupně dosáhnou 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 13 až 18 °C.

Tagy: