Ráž o smrti Patejdla: Věděl jsem, že tak skončí. Za zpěvákův skon podle něj nemohla rakovina

V srpnu to bude rok, co zemřel slovenský zpěvák a hudebník Vašo Patejdl. Jen dva týdny před jeho skonem mu lékaři diagnostikovali rakovinu slinivky. Jeho kolega z kapely Elán se ale domnívá, že nemoc za Patejdlovou smrtí nestála. Podle něj byl hudebník přepracovaný.

To, že Patejdl zemře, prý Ráž věděl několik dní dopředu. Jeho kolega mu totiž volal, aby se s ním rozloučil. „Tušil jsem to, poslední rok jsem ho velmi pozorně sledoval a viděl jsem, jak na něho všechno působí. Věděl jsem, že takto skončí, a nedalo se tomu zabránit. Byl velký dobrák. To ho doběhlo a zabilo,“ překvapil Ráž v rozhovoru pro deník Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Smutek na Slovensku. Mladá muzikantka prohrála boj s rakovinou, nechala po sobě malou dcerku

Frontman skupiny Elán svého dlouholetého kolegu prý dokonce varoval. „Říkal jsem mu, ať zvolní. Jenomže on hrál jako blázen, bral všechny kšefty, vydělával peníze, ty pak všude rozdával, všem všechno platil a na to doplatil,“ dodal Ráž.

Patejdl s Rážem založili v roce 1968 kapelu Elán a brzy poté si podmanili celé Československo. Patejdl v roce 1985 skupinu opustil a vrhl se na sólovou dráhu, o 12 let později se ale do ní vrátil.

Hudebník, který se podílel na legendárních skladbách jako Po schodoch, Láska moja či Voda čo ma drží nad vodou, zemřel 19. srpna minulého roku. Příčinou smrti měla být rakovina slinivky, kterou mu lékaři diagnostikovali jen dva týdny před jeho skonem. Bylo mu 68 let.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřel Vašo Patejdl, spoluzakladatel Elánu. Drž nám tam hore miesto, píše kapela

Tagy: