Senior uvízl ve vaně, trpěl tam tři dny a noci. Strážníci ho zachránili v poslední chvíli

Senior se nemohl dostat z vany. Po několika dnech ho zachránili ostravští strážníci

Ostravští strážníci zachránili muže z vany

Strážníci v Ostravě vyrážejí stále častěji na pomoc seniorům, kteří se ocitnou v nouzi. Běžně řeší případy, kdy upadnou, a to ať už doma, nebo na ulici. Naposledy zachraňovali muže, který ležel tři dny ve vaně, ze které se sám nedokázal dostat.

67letého muže postihla slabost během koupele. Z nedobrovolného vězení, kde strávil tři dny a tři noci bez jídla, ho zachránila až jeho sousedka, která zavolala strážníky. „Já jsem zvonila, bouchala, pak jsem na okno klepala, ale nic se nedělo,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Marie Skulinová.  „Podchlazený, vyčerpaný, takový apatický, jak ho nesli, už nekomunikoval,“ doplnila zasahující strážnice Hana Jendryková.

Strážníci vyráželi na pomoc i starší paní, která upadla ve svém bytě. Na zemi strávila naštěstí mnohem kratší dobu než muž ve vaně. Navíc se dokázala doplazit ke dveřím a přivolat si pomoc. Běžné jsou i pády přímo na ulici. V takovém případě nemusí být vůbec lehké seniora zvednout tak, aby se mu kvůli jeho křehké tělesné konstrukci nestalo ještě něco vážnějšího.

Ostravským strážníkům pomáhá to, že mnohé seniory ze svých okrsků znají osobně. Denně je totiž potkávají na ulicích a ví, kde bydlí. Ve městě se může každý se svým okrskářem seznámit, může si ho najít na internetu a poslat mu mail. I díky tomu mají strážníci o lidech, kteří by mohli potřebovat jejich pomoc, větší přehled.

Tagy: