Tragická nehoda autobusu v Horní Suché. Řidič přejel do protisměru, při havárii zemřel

K tragické nehodě došlo v pondělí odpoledne v Horní Suché v Moravskoslezském kraji. Řidič linkového autobusu z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a narazil do svodidel. I přes okamžitou pomoc svědků a záchranářů zemřel.

„Policisté v Horní Suché uzavřeli část silnice II. třídy a zastavili dopravu. Důvodem byla havárie linkového autobusu,“ přiblížila mluvčí policie Zlatuše Viačková. Pětašedesátiletý řidič vyjel od areálu bývalého Dolu František a odbočil vpravo ve směru na Havířov. V tu chvíli byl v autobusu pouze on, cestující vystoupili na zastávce.

„Na silnici ulice Osvobození řidič z nezjištěných příčin přejel do protisměrné části vozovky a narazil do svodidel. Na místo byl povolán vrtulník záchranné služby. I přes okamžitou pomoc svědků se muže nepodařilo zachránit,“ doplnila mluvčí.

Vyšetřování si převzala služba kriminální policie, která se bude zabývat okolnostmi úmrtí řidiče autobusu. „Zda je náhlé úmrtí v přímé souvislosti s nehodou, nebo zdravotními komplikacemi, určí prověření všech okolností a zjištění,“ dodala Viačková.

Tagy: