Třásl se celý dům, schovali jsme se do krytu. Reportérka popsala explozi v Charkově

Darja Stomatová

Štáb CNN Prima NEWS z Charkova: Až nepůjde internet, nebudeme se mít jak přihlásit

Rusové přitvrzují v ostřelování druhého největšího ukrajinského města Charkova. Před sídlem guvernéra byla slyšet mohutná exploze. Na místě jsou stále reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger. Přiblížili, jak to ve městě v současnosti vypadá.

Ruská vojska nadále pokračují v ostřelování velkých měst Ukrajiny. V úterý 1. března jedna z raket dopadla i na náměstí Svobody v Charkově. Střela vybuchla v době, kdy zde projíždělo několik aut.

„Zhruba kolem sedmé hodiny ráno začalo nad městem Charkov silné ostřelování. Byli jsme zrovna v hotelu a slyšeli zvuky stíhačky. Celý dům se třásl a všichni jsme se šli schovat do krytu,“ popsala Stomatová.

„Zároveň jsme viděli kouř zhruba dva bloky od nás, který se hnal z jednoho z domů. Vypadá to, že tam dopadla nějaká raketa. Výbuch byl zřejmě tak silný, že spustil signalizaci u automobilu ve vnitrobloku,“ vylíčila reportérka CNN Prima NEWS. Podle informací The Kyiv Independent měla střela mířit na vládní budovu v Charkovské oblasti. Nebyla sice přesná a explodovala před ní, přesto ji značně poškodila.

Poničené byly i další budovy

Web Unian.au uvádí, že při ostřelování byly poničeny také budovy opery, filharmonie, obecní správy a obytné čtvrti. „V tuto chvíli to vypadá, že útočník útočí na civilní objekty a infrastrukturu. To znamená, že by to mohlo způsobit výpadek internetu a mobilní sítě. Budeme se snažit informovat vás co nejvíce, ale ve chvíli, kdy mobilní síť vypadne, bude tu naše práce muset skončit,“ upřesnila Stomatová.

Podle předběžných informací webu Delo.ua bylo v důsledku ostřelování budovy zraněno šest lidí, mezi nimi i jedno dítě. Počet obětí tamní úřady ověřují. Obyvatelé Charkova byli vyzváni, aby neopouštěli kryty.

Tagy: