Deštivý víkend vystřídá sluníčko. Meteorologové očekávají poslední závan babího léta

Ochlazení

Ačkoliv víkendové teploty dosáhnou i 18 °C, podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude převážně deštivo a zamračeno. Podobné počasí meteorologové očekávají i začátkem týdne, postupně se ale ještě lehce oteplí a dočkáme se i sluníčka.

sobotu bude oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle až polojasno. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 9 až 5 °C, při zmenšené oblačnosti až 2 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 14 až 18 °C, na západě Čech kolem 11 °C,“ informuje ČHMÚ.

Také neděle by měla být oblačná až zatažená, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 13 až 17 °C,“ avizují meteorologové.

Pondělí bude oblačné, místy s přeháňky. Nejnižší noční teploty se dostanou k 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty k 13 až 17 °C. V úterý bude převážně oblačno, na severu a severovýchodě se místy objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 9 až 5 °C. Nejvyšší denní 13 až 17 °C.

Skoro jasno až polojasno by mělo být až ve středu. Mlhy nebo nízká oblačnost budou spíše ojedinělé. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, nejvyšší denní mezi 15 až 20 °C.

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, přechodně oblačno. Přeháňky nebo déšť budou ojedinělé. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, při celonočním vyjasnění až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 15 až 20 °C.

Tagy: