Vstup do pražské zoo za jednu korunu končí. Ukrajinci budou od května platit plné vstupné

Pražská zoo

Válka na Ukrajině (28.4.2022 6:00)

Více než měsíc si Ukrajinci, kteří před válkou utekli do Česka, mohli užívat vstup do pražské zoo za symbolickou jednu korunu. To se však od 1. května změní. Vedení zoologické zahrady už od neděle svůj dočasný vstřícný krok ruší. Uprchlíci z Ukrajiny budou platit plné vstupné podle aktuálního ceníku.

Do soboty 30. dubna mohou ukrajinské ženy a děti v Česku, které utekly před válkou, využít symbolického vstupného do pražské zoo za jednu korunu. Od 1. května už vedení zahrady nabídku ruší a Ukrajinci se již nebudou moci prokazovat pasem s potvrzeným vízem.

🇨🇿 Ještě do soboty 30. dubna mohou ukrajinské ženy a děti navštívit Zoo Praha za symbolickou 1 korunu, po tomto datu pak...

Posted by Zoo Praha on Wednesday, April 27, 2022

„Po tomto datu bude pro všechny návštěvníky v platnosti běžné vstupné,“ informuje na svých sociálních sítích zoologická zahrada. Ukrajinci, kteří ze své země utekli před válkou, musí od 1. května počítat s tím, že za dospělého člověka zaplatí 250 korun, za děti do 200 korun a za seniory 150 korun.

V nabídce však nadále zůstávají tlumočené programy. „A to 5.5., 9. 5., 19. 5. a 23. 5. Začátek je vždy v 10:00, 11:00 a 13:00,“ dodalo vedení zoo.

Pod příspěvkem se strhla diskuze, kdy někteří Češi jásají, že „diskriminace českých rodin končí“. Jiní však takové projevy kritizují.

Tagy: