Žena pobodaná za bílého dne v Plzni zemřela. Policie odhalila detaily případu, má podezřelého

Policisté pátrající po vražedné zbrani

Vražda v plzeňském parku

Žena pobodaná v centru Plzně v Křižíkových sadech v noci na středu zemřela. Podle všeho ji měl napadnout během hádky její přítel. Oba žili na ulici a jsou ze Slovenska. Svou roli v incidentu měl sehrát i alkohol. Pachateli hrozí až 18 let za mřížemi.

Muž měl ženu pobodat v úterý na lavičce, kde jí později jeden z kolemjdoucích poskytoval první pomoc až do chvíle, než přijeli záchranáři. „Ženu středního věku jsme za kontinuální resuscitace transportovali v kritickém stavu na emergenci Fakultní nemocnice v Plzni,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Andrea Divišová. Policie později potvrdila, že žena svým zraněním v nemocnici nakonec podlehla.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté na Tachovsku hledali 14letou dívku. Nalezli ji hodinu od vyhlášení pátrání

V době pobodání bylo na místě pět mužů, kteří se pohybují v komunitě bezdomovců. Policisté je neprodleně odvezli k výslechu. „My jsme byli jako svědkové. Čtyři a půl hodiny jsme seděli na policii,“ řekl jeden z nich jménem Václav. Policisté hned po činu ohradili v parku prostor o velikosti 100 x 100 metrů, do kterého nikdo nesměl.

Kriminalisté na místě sbírali také pachové stopy a prohledávali okolní křoví a popelnice. Hledali vražednou zbraň. V pátrání s detektorem kovů pokračovali i ve středu. Pachatel si za vraždu může odsedět až 18 let za mřížemi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Odpadky i použité stříkačky. Bezdomovci obsadili plzeňský park, strážníci jsou bezmocní

Tagy: