Na čarodějnice bude jasno, teploty vyšplhají ke 20 °C. K večeru se ale místy čeká déšť

Čarodějnice - oheň

Počasí 29.4.2022 6:10

V pátek bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty budou atakovat 20 °C. V noci však meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) varují před ojedinělými přízemními mrazíky. Vydrží příjemné počasí bez deště po celý víkend?

Začátek víkendu s sebou přinese jasné až polojasné počasí. Během dne však místy může být přechodně až oblačno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, na horách pouze kolem 10 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr do rychlosti 4 m/s, na východě bude vát vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na sobotu bude jasno až polojasno, v západní polovině Čech postupně až oblačno. Nejnižší teploty klesnou k 6 až 2 °C, na východě však ojediněle padnou až k bohu mrazu. Meteorologové varují, že se místy mohou objevit přízemní mrazíky. Vát bude slabý proměnlivý vítr o síle do 4 m/s.

Příjemné teploty si lidé v Česku užijí i na čarodějnice. Ty nejvyšší vystoupají k 16 až 20 °C. Bude převážně polojasno, v Čechách od západu však postupně bude přibývat oblačnosti. Večer zapálené vatry mohou potrápit na západě a jihozápadě ojedinělé přeháňky. Vát bude slabý proměnlivý nebo východní vítr o síle do 4 m/s.

V noci na neděli teploty klesnou k 5 až 1 °C, místy se mohou objevit přízemní mrazíky. Během posledního víkendového dne bude oblačno, přechodně až zataženo. Postupně se v Čechách místy mohou objevit ojedinělé přeháňky. Teploty však budou příznivé: kolem 14 až 18 °C, při zmenšené oblačnosti dokonce vystoupají až ke 20 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr o síle 1 až 4 m/s.

Tagy: