Přichází zima. Teploty až 14 °C v noci prudce klesnou pod nulu, přidá se mlha i přeháňky

Ačkoliv kalendářní zima začne za více než měsíc, pomalu, ale jistě už klepe na dveře. Noční teploty se totiž budou v následujících dnech dostávat pod bod mrazu, podle Českého hydrometeorologického ústavu nebudou chybět ani mlhy a mrholení.

sobotu bude polojasno až oblačno, během dne až skoro jasno. Zpočátku se místy objeví mlhy. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty budou kolem 10 až 14 °C,“ avizuje web ČHMÚ.

Neděle by měla být skoro jasná až polojasná, místy zatažená s nízkou oblačností nebo mlhou. Ojediněle se objeví i mrholení. Nejnižší noční teploty klesnou ke 4 až 0 °C, při celonočním vyjasnění až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 9 až 13 °C.

pondělí meteorologové předpovídají zatažené počasí, chybět by opět neměly ani mlhy a ojediněle mrholení. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C, při celonočním vyjasnění až -1 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 5 až 9 °C, při slunečním svitu až 11 °C,“ avizuje ČHMÚ.

Úterý bude zatažené s nízkou oblačností, mlhavo a ojediněle se objeví i mrholení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 4 až 8 °C, při slunečním svitu kolem 10 °C.

Také ve středu bude zataženo, ojediněle se objeví mlhy a mrholení. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 5 až 9 °C, při malé oblačnosti až 12 °C. Podobné teploty očekává ČHMÚ i v následujících dnech.

Tagy: