Nad Českem se zatahuje. Mlhu vystřídá déšť a mrholení, teploty vystoupají k 16 °C

Slunný víkend vystřídá zatažená obloha.

Počasí 2.11.2022 6:10

Středa se ponese v duchu zatažené až oblačné oblohy. Česko se znovu zahalí do husté mlhy, následně ji vystřídá slabý déšť či mrholení. Teploty budou poměrně příznivé, vystoupají až k 16 °C, v noci však klesnou až k bodu mrazu. Jak bude v následujících dnech?

Ve středu bude zejména zataženo až oblačno, zpočátku se v Česku očekávají mlhy. Ty následně vystřídá slabý déšť nebo mrholení. Přechodně pak může být i polojasno či jasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, na horách teploměry naměří pouze 8 °C. Vát bude slabý vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na čtvrtek bude jasno až polojasno, postupně se místy očekává nízká oblačnost nebo mlhy. Noční teploty však rapidně klesnou, a to k 5 až 1 °C.

Ve čtvrtek bude většinou polojasno. Místy a odpoledne přechodně se však očekává ojedinělá nízká oblačnost nebo mlhy, podle meteorologů může i mrholit. Nejvyšší denní teploty budou obdobné jako ve středu – 12 až 16 °C, při nízké oblačnosti se však budou pohybovat pouze kolem 9 °C.

Víkend proprší

V pátek se očekává zatažená až oblačná obloha, zpočátku s mlhami. Od západu pak do Česka postupně dorazí déšť nebo přeháňky. Na horách mohou spadnout srážky smíšené. K večeru by však srážek mělo ubývat. Denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C.

První víkendový den bude obdobný. Lidé by neměli zapomenout deštníky, neboť se na celém území očekává místy déšť nebo přeháňky, na horách může spadnout i sníh. Teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C.

Tagy: