Mohla za smrt dítěte v Anglii péče lékařů? Zemřelo poté, co jeho matka usnula při kojení

„Jestli se něco nezmění, může dojít k dalšímu úmrtí,“ řekl koroner Kevin McLoughlin k tragickému případu úmrtí den staré holčičky v britském Leedsu, k němuž došlo loni v září. Pochybit měla nemocnice, která propustila matku s novorozenětem už čtyři hodiny po porodu. Ta se ho další den okolo druhé hodiny ranní pokoušela nakojit, vyčerpáním ale usnula. Když se probudila, dítě nehybně leželo pod jejím prsem. Pravděpodobně se udusilo pod tělem dospělého, píše britský deník The Sun.

Koroner McLoughlin ve zdravotní zprávě napsal, že nemocnice neměla tak brzy matku s dítětem propustit. „Kdyby jí tam bylo umožněno několik hodin spát s vědomím, že je její dítě monitorováno, mohlo se tragédii předejít,“ vysvětlil úmrtí malé Evelyn Marchové. Nemocnice má na to 56 dní, aby se vyjádřila.

ČTĚTE TAKÉ: Pracoval ve školce, i když byl vyšetřován kvůli dětskému pornu. Skandál expolicisty pokračuje

Novorozenou holčičku prohlásil za mrtvou koroner 27. září minulého roku okolo sedmé hodiny ranní. Ačkoli se ji záchranáři snažili přivést k životu, nepodařilo se jim to. Dívka zemřela ve stejné nemocnici den poté, co se v ní narodila, uvádí The Daily Star.

Matka se dívku v noci pokoušela nakojit, protože se jí zdála neklidná. „Prodělala dlouhý porod a od doby, kdy se jí narodilo dítě, téměř nespala. Byla vyčerpaná,“ popsal McLoughlin. Jakmile se probudila, uvědomila si, že při kojení usnula.

Příčinu smrti koroner uvedl jako „neznámou“, ale mělo se pravděpodobně jednat o udušení spícím dospělým, informuje britský zpravodajský web Manchester Evening News.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Děsivé detaily v případu zavražděné švýcarské Miss. Hlavu oběti našel její otec v prádelně

Tagy: