Posun v případu brutálního útoku na rodinu na Jičínsku: Jednání soudu bylo netradiční

Pobodání na Jičínsku

Podezřelý z pokusu o vraždu na Jičínsku jde do vazby

Muž se na Jičínsku pokusil zavraždit manželku. Při útoku napadl i syna. Případ vyšetřuje královéhradecká mordparta. Ve středu rozhodoval soudce o tom, jestli obviněný půjde do vazby. A jednání to bylo celkem netradiční.

Obviněný 55letý muž leží v hradecké fakultní nemocnici, kde ho nepřetržitě hlídají policisté. A právě tam ve středu zamířil i soudce. „Z důvodu možného opakování trestné činnosti nebo případného ovlivňování svědků, podal policejní vyšetřovatel podnět na vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí policie Eliška Majerová.

Muž měl v neděli odpoledne napadnout a chtít zabít svoji ženu. V tom se mu snažil zabránit jejich syn, na kterého následně také zaútočil. Policie ho proto obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu.

Vážně zraněnou 48letou ženu transportoval vrtulník do nemocnice, její syn vyvázl podle našich informací s lehčím zraněním. Útočník hned po činu utekl, zhruba po hodině ho policisté dopadli v nedalekém Novém Bydžově. Byl zraněný a policisté ho odvezli rovnou do nemocnice, kde je doteď.

„Soudce návrhu státního zástupce vyhověl a muž je tak stíhán vazebně,“ uzavřela mluvčí. Muži hrozí až výjimečný trest, podle našich informací je stále střežen v nemocničním zařízení a během několika následujících hodin by ho měli policisté převést do vazby.

Tagy: