Nehodu na Třebíčsku nepřežila babička a vnučka. Orgány tříleté Olinky zachránily tři děti

Nehoda v Čáslavicích má další oběť.

Tragická nehoda na Třebíčsku, auto srazilo ženu s dvěma dětmi

Čtvrteční tragická nehoda v Čáslavicích na Třebíčsku má smutnou dohru. Boj o život prohrála v pondělí v brněnské nemocnici teprve tříletá Olinka. Tu s babičkou a sestrou srazilo na chodníku auto. Žena na místě zemřela. Smrt holčičky nicméně zachránila další životy. Olinčiny orgány pomohly třem dětem.

Malá Olinka se podle svých rodičů chtěla stát doktorkou. „Olinka byla velká bojovnice a všem se vždycky snažila pomáhat, proto jsme se domluvili, že dáme souhlas k darování jejích orgánů na transplantaci. A už nyní víme, že zachránila tři děti – dvě u nás v České republice a jedno ve Varšavě. To dostalo její srdce,“ napsali rodiče webu iDNES.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Tragické následky nehody v Čáslavicích. V nemocnici po několika dnech zemřela i dívka

Dodali, že chtějí, aby svět věděl, jak úžasnou dceru měli. „Všude se pořád píše plno hnusných nebo bezvýznamných věcí, tak proč by to jednou nemohlo být jinak,“ uvedli. „Vždy byla sama sebou a dělala jen radost. Byla náš čertík, ale zároveň i sluníčko,“ doplnili podle webu Deník.cz.

Rodina přišla během krátké chvíle o dva členy. Babička, která vnučky doprovázela, zemřela na místě. Starší dcera vyvázla s lehčími zraněními a podle rodičů bude v pořádku. Okolnosti nehody, ke které došlo 2. května, vyšetřuje policie. Dechová zkouška u řidiče byla na alkohol negativní.

Tragédie zasáhla také obec Čáslavice, kde rodina žije. Na podporu proto zřídila sbírku. „Od pondělí 6. 5. 2024 je možné posílat příspěvky na sbírkový účet, který byl otevřen na tři měsíce pouze pro tuto příležitost. Veškeré obdržené finance budou předány rodině,“ napsala obec na svém webu. Číslo účtu je 6642474379/0800.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrtelná nehoda na D1. Kamion natlačil auto do návěsu s tankem, zemřel jeden člověk

Tagy: