Sledujte ZÁZNAM vyjádření Vojtěcha: Od pondělí čeká Česko nový model. Co vše se zakáže?

Tisková konference Adama Vojtěcha

Pandemická situace v České republice se dramaticky zhoršuje. Rekordní počet evidovaných případů covidu za úterý, více než 22 tisíc, znejišťuje jak veřejnost, tak politiky. Andrej Babiš navíc ve středu odpoledne oznámil, že od noci z neděle na pondělí bude v České republice zaveden takzvaný bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu.

Ani státní svátek nepřerušil schůzi Anticovid týmu. Ten od rána jedná a snaží se přijít se sérií protikoronavirových opatření. Plán měl následně představit ve čtvrtek na schůzce s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. Situace je však dramatická.

Podle dat ministerstva zdravotnictví za úterý přibylo 22 479 nově nakažených. Jedná se o rekordní nárůst případů od začátku pandemie v Česku. Nadále roste i počet hospitalizovaných, ačkoliv ne tak výrazně. Mortalita je též vysoká, dosud za listopad zemřelo 848 osob, zatímco za celý říjen bylo evidováno 333 obětí.

Sledujte mimořádnou tiskovou konferenci Adama Vojtěcha a hlavní hygieničky Pavly Svrčinové od 15:00 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: