Sledujte ŽIVĚ brífink Adama Vojtěcha k aktuální situaci: Zavede vláda nová opatření?

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO)

Kanál 2 - Online - živé ad hoc vysílání

V českých nemocnicích leží nejvíce lidí s covidem od 17. června. Vláda ale minulý týden oznámila, že žádná tvrdá plošná opatření neplánuje. Je to stále pravda? A co nás čeká v následujících týdnech? Sledujte tiskovou konferenci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), hlavní hygieničky Pavly Svrčinové a ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislava Duška v 11 hodin.

Za posledních sedm dní v Česku přibylo 24 nových případů covidu v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Před týdnem jich bylo 16. Nejvýrazněji se koronavirová infekce šíří v Karlovarském kraji a v Praze. Na západě Čech připadá na posledních sedm dní zhruba 48 nových případů na 100 tisíc obyvatel, v hlavním městě 42. Naopak nejpříznivější situace je v Libereckém kraji s incidenčním číslem 11.

Hrozí v zasažených oblastech lokální opatření? Nebo se pandemii daří i přes rostoucí čísla nakažených a hospitalizovaných držet pod kontrolou? Po jednání Rady vlády pro zdravotní rizika vystoupí kromě Vojtěcha také hlavní hygienička Pavla Svrčinová a ředitel ÚZIS Ladislav Dušek.

Sledujte tiskovou konferenci od 11 hodin přímo v tomto článku.

Tagy: