Sledujte ZÁZNAM speciálu Česko v krizi. Velká diskuse o válce a drahotě

Alena Schillerová a Ivan Bartoš v Partii

Česko v krizi: Válka a drahota (428)

Válka na Ukrajině trvá již déle než dva měsíce. Dopady ruské invaze pociťuje doslova celá Evropa. CNN Prima NEWS ve čtvrtek večer nabídne tříhodinový speciál s názvem Česko v krizi. Vystoupili v něm například vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) či někdejší ministryně financí Alena Schillerová (ANO). V poslední části diskutovali expremiéři Jiří Paroubek a Petr Nečas, exministr vnitra Ivan Langer a někdejší ministr financí Ivan Pilný.

Kvůli ruské invazi na Ukrajinu do Česka od začátku války uprchlo více než 300 tisíc Ukrajinců. Dokáže si vláda s obrovskou migrační vlnou poradit?

V první hodině speciálu vystoupila místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN), šéf poslanců SPD Radim Fiala, hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS), hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) a Daniel Hůle z Člověka v tísni.

Hlavním tématem druhé části bylo zdražování, které nyní dopadá na většinu českých občanů. Řeší kabinet problém s inflací dostatečně? Diskutovali ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti), šéfka poslanců hnutí ANO Alena Schillerová a ekonomové Vladimír Pikora s Ilonou Švihlíkovou.

V poslední hodině vystoupili „političtí matadoři“, kteří shrnuli své předřečníky. Těšit se můžete na expremiéry Petra Nečase (ODS) s Jiřím Paroubkem, někdejšího ministra financí Ivana Pilného a bývalého ministra vnitra Ivana Langera (ODS).

Tagy: