Děsivé záběry srážky vlaků v Indii. Úřady hlásí nejméně 13 mrtvých a 30 zraněných

Nejméně 13 mrtvých a tři desítky zraněných si v pondělí vyžádala srážka osobního a nákladního vlaku v okrese Dárdžiling v indickém státě Bangla. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policii. Na místě zasahují záchranné týmy a sanitky s lékaři. První záběry z místa srážky ukazují zdemolované vagóny, z nichž jeden stojí téměř vertikálně.

První záběry z místa srážky ukazují zdemolované vagóny, z nichž jeden stojí téměř vertikálně. Podle místních úřadů do rychlíku Kanchanjunga Express, který spojuje severovýchodní státy Ásám a Tripura s Banglou, narazil nákladní vlak. Příčiny neštěstí zatím nejsou známé.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá srážka tramvají v Rusku. Záběry ukazují, jak lidé vypadávali do silnice pod kola aut

Indie má jednu z největších železničních sítí na světě, která ale byla vybudována před více než 160 lety za britské koloniální nadvlády. Dnes po ní v nejlidnatější zemi světa jezdí denně asi 11 tisíc vlaků, které přepraví asi 13 milionů cestujících.

Chátrající infrastruktura je často uváděna jako příčina zpoždění a četných vlakových nehod. Ačkoli vládní statistiky ukazují, že nehod a vykolejení v posledních letech ubývá, stále jsou tragicky časté. Podle oficiálních údajů zahynulo v roce 2021 v celé zemi při téměř 18 tisících železničních nehodách více než 16 tisíc lidí. Většinou se jednalo o pády z vlaků a srážky souprav s lidmi na trati.

Nejhorší železniční neštěstí se v Indii stalo v roce 1981, kdy vlak vykolejil při přejezdu mostu ve státě Bihár, kde zahynulo asi 800 lidí. V červnu 2023 zahynulo při srážce tří vlaků ve státě Odiša téměř 300 osob.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hazard se životem. Trojice mladíků jela na nárazníku vlaku, šílený počin zachytila kamera

Tagy: