Ruský voják sexuálně napadl dítě v Melitopolu. Brutální trest od partyzánů přišel okamžitě

Ruský voják chtěl údajně znásilnit nezletilou, překvapili ho však ukrajinští partyzáni.

Násilnický ruský voják terčem partyzánů

Ve válce na Ukrajině je aktuálně dokumentováno mnoho válečných zločinů. K dalšímu z nich mělo podle všeho téměř dojít v ukrajinském městě Melitopol, toho času ovládaného ruskými vojáky. Jeden z vojáků okupační správy měl údajně sexuálně napadnout jednu z místních dívek, která byla navíc nezletilá. Překvapili ho však ukrajinští partyzáni. S informací přišel starosta Melitopolu Ivan Fedorov, který dodal, že ruský voják byl „podřezán“. Není přitom jasné, zda ruský voják zranění podlehl.

Fedorov na sociální síti Telegram zveřejnil video, v němž popisuje, co se v Melitopolu mělo během nedělního večera odehrát. „Zhruba před hodinou se voják Ruské federace pokusil zmocnit nezletilé dívky přímo na ulici jednoho z městských sídlišť. Naši partyzáni jsou ale všude. Okupantův krk byl ‚podříznut‘,“ uvedl starosta Melitopolu v neděli večer.

Ke svému příspěvku zveřejnil video, na němž patrně záchranáři a několik místních nakládají zraněného člověka na lůžko a následně ho odváží. Postava na lůžku se hýbe, a je tak zjevné, že zmiňovaný útok přežil. Všemu přihlížejí ozbrojení vojáci.

Starosta Melitopolu na sociálních sítích navíc dodal, že po městě jsou hlášeny různé exploze. „Další horká noc pro okupanty. Exploze jsou slyšet v různých částech Melitopolu. Podle předpovědi našich sil bude okupantům pekelně horko každý den, dokud neopustí naši zemi,“ napsal dále Fedorov.

Melitopol obsadili Rusové již zkraje invaze na Ukrajinu, která začala 24. února. Od té doby jej stále drží. Sám Fedorov strávil nějaký čas v ruském zajetí, kde měl být podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského dokonce mučen. Později byl ovšem v rámci výměny zajatců ukrajinskou vládou zachráněn.

Tisíce zničených budov i masakr v Buči

Válečné zločiny jsou smutnou součástí skoro každého konfliktu, ukrajinský není výjimkou. Podle Ukrajinců ruské ostřelování a letecké údery od samého začátku války zničily nebo poškodily více než 140 tisíc obytných budov. Více než 3,5 milionu obyvatel země pak mělo přijít o střechu nad hlavou.

Kreml naopak uvádí, že se civilním objektům při svých útocích vyhýbá. Vinu za ničení obytných oblastí Rusové navíc přehazují na Kyjev. Ukrajina však disponuje nespočtem důkazů o tom, že jde o lež.

Kvůli válce navíc zemřely či byly zraněny až tisíce ukrajinských civilistů. Snad nejvíce světem otřásla zvěrstva ve městě Buča poblíž Kyjeva. Když se odsud ruské síly na přelomu března a dubna stáhly, Ukrajinci ve městě objevili stovky mrtvých civilistů. Mnohá těla byla zohavená, svázaná a byly na nich zřejmé stopy po mučení.

Tagy:
válka Ukrajina znásilnění Rusko Kyjev Telegram Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj válečný zločin Melitopol Buča ruská invaze na Ukrajinu