Matkovražda v Plzni: Mladík měl ubodat svou matku, soud ho poslal do vazby

Policie ČR

Soud poslal do vazby muže, který zabil svou matku

Soudce poslal do vazby pětadvacetiletého muže, který je podezřelý z úterní vraždy šestačtyřicetileté ženy v plzeňské čtvrti Bory. Muže zadržela policie několik hodin po činu, ve středu ho kriminalisté obvinili z vraždy, řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Obviněnému hrozí 10 až 18 let vězení.

Vraždou ženy, která byla údajně matkou obviněného muže, se plzeňští kriminalisté zabývají od úterního rána, kdy krátce před osmou hodinou nahlásili lidé na tísňovou linku 158 napadení ženy v jednom bytovém domě v Plachého ulici.

„Policisté po příjezdu na místo zjistili, že v jednom z bytů došlo ke slovní rozepři mezi šestačtyřicetiletou ženou a pětadvacetiletým mužem, kdy hádka přerostla ve fyzický útok. Útočník následně z místa utekl. Zraněná žena bohužel na místě zemřela,“ popsala čin policejní mluvčí Hana Reindlová.

Policie vyhlásila po útočníkovi pátrání. Mimo jiné díky informacím od veřejnosti, zejména od zaměstnanců dopravních podniků, hledaného muže vypátrala a zadržela v centru města. Podle informací na sociálních sítích si měl v minulosti odpykat trest ve vězení, odkud byl propuštěn v září.

Tagy: