Nevídaná honička cyklisty s policií. Muž v Praze ukradl kolo za 70 tisíc korun

Policejní honička s cyklistou

Policejní honička s cyklistou

O zběsilých honičkách s řidiči kradených aut informujeme v Krimi zprávách snad každý týden. Tentokrát jde ale o pronásledování cyklisty. Důvodů, proč policistům v Praze ujížděl, měl více.

Záběry, na kterých policejní auto pronásleduje cyklistu přes park, se nevidí každý den. V terénu má cyklista ještě celkem výhodu, jenomže pak udělá chybu, vjede na silnici a málem ho to stojí zranění. Stačila chvíle zaváhání a policisté s namířenou zbraní cyklistu zastavují a ten končí břichem na zemi a s pouty na rukou.

Kdyby cyklistovi na kole chyběl světlomet nebo jiná část povinné výbavy, zřejmě by policisté nebyli tak důslední. Důvod této honičky byl ale jiný. Kolo za 66 000 korun totiž bylo kradené. Na stopu cyklisty přivedl policisty sám majitel kola, který měl na kole připevněný GPS lokátor a ten mu ukázal, že je kolo v pohybu, ačkoliv mělo být zaparkováno v kočárkárně.

Páčidlo v batohu

Zatímco parkem policisté naháněli cyklistu, majitel mohl sledovat z práce polohu prchajícího zloděje. Toho nakonec usvědčil i obsah jeho batohu. Policisté v něm krom jiného našli také páčidlo a další věci, které jsou zapotřebí k vloupání.

Zloděj je teď podezřelý ze dvou trestných činů, kromě krádeže ještě z maření úředního rozhodnutí a vykázání. Soud mu totiž zakázal pobyt na území hlavního města Prahy, a tak nad ním visí až dvouletý trest.

Tagy: