Babí léto vystřídá sychravý podzim. Studenou frontu doprovodí deště i mrazíky

Počasí 29.9.2021 7:06

Babí léto vystřídá sychravý podzim. Přes naše území bude k východu zvolna postupovat studená fronta doprovázená deštěm. Teploty klesnou až k 13 °C, objeví se i mrazíky, předpovídá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve středu bude oblačno až zataženo, od západu bude postupně přibývat deště nebo přeháněk. „V Čechách a večer od západu předpovídáme ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 až 10 °C, nejvyšší denní pak mezi 17 až 21 °C,“ uvádí ČHMÚ na svých stránkách.

Ve čtvrtek bude převážně polojasno, objeví se však i ojedinělé přeháňky, četnější budou na východě. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku klesnou k 12 až 8 °C, v Čechách k 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty pak dosáhnou 13 až 17 °C.

Pátek bude jasno až polojasno. Ráno se ojediněle objeví mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C, objeví se i četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne se objeví i mlhy. „Během dne bude částečně přibývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, na západě až k 4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C,“ předpovídá ČHMÚ.

Neděle bude polojasná až oblačná, na západě se ojediněle objeví slabý déšť. „Ráno a dopoledne očekáváme ojedinělé mlhy i nízkou oblačnost. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, na západě místy až 6 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 18 až 22 °C,“ uvádějí meteorologové.

I v nadcházejících dnech se české území dočká podobného počasí, bude oblačno až zataženo, jen místy přechodně polojasno. Opět nebudou chybět déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty pak vystoupají k 17 až 22 °C.

Tagy: