Česko čeká slunečné počasí i mrazivé noci. Koncem týdne dosáhnou teploty i 10 °C

Na svatého Matěje zima končí a hlásí se jaro 5

Počasí 7.3.2022 6:50

Jaro už pomalu klepe na dveře, přestože podle kalendáře začíná až za dva týdny. Český hydrometeorologický ústav předpovídá na tento týden převážně polojasné počasí. Teploty sice v noci klesnou daleko pod bod mrazu, koncem týdne však dosáhnou ty denní i 10 °C.

pondělí by mělo být oblačno až zataženo, ráno a večer i polojasno. „Nejnižší noční teploty klesnou k −3 až −7 °C, nejvyšší denní teploty až k 1 až 5 °C,“ uvedli meteorologové na svém webu.

Úterý bude podle ČHMÚ o něco teplejší. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi −2 až −6 °C, nejvyšší denní teploty kolem 3 až 7 °C. Bude většinou polojasno, na východě a severovýchodě oblačno až zataženo. „Místy očekáváme občasné sněžení nebo sněhové přeháňky,“ přiblížili meteorologové.

Ve středu bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou k −2 až −6 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 4 až 8 °C. Na Moravě a ve Slezsku se vyskytne mírný severní až severovýchodní vítr.

Také ve čtvrtek bude jasno nebo skoro jasno, ráno se ojediněle vyskytnou mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Podle meteorologů se také vyskytne slabé sněžení. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi −3 až −7 °C, nejvyšší denní teploty mezi 4 až 8 °C,“ uvedli meteorologové.

V pátek má být jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty klesnou k −3 až −7 °C, ojediněle i k −10 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C. I v následující dnech bude jasno až polojasno, nejnižší noční teploty klesnou k −2 až −7 °C, ty nejvyšší denní se vyšplhají k 5 až 10 °C.

Tagy: